1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Gökçe Brülör’den çift yakıtlı kazan önerisi

Gökçe Brülör’den çift yakıtlı kazan önerisi

Gökçe Brülör A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı H. Ahmet İlhan, ısınma ve ısıtmada doğalgaza bağımlılığın doğurduğu stratejik risklere karşı, “Çift Yakıtlı Brülör Sistemleri”nin basit, etkili ve uygun maliyetli bir çözüm olabileceğini söyledi.

Gökçe Brülör’den çift yakıtlı kazan önerisi

Enerji Günlüğü - Gökçe Brülör, olası bir doğal gaz krizini yönetebilmek için bina ısıtmalarında hem doğal gazla hem de fuel-oil ile çalışan brülör sistemlerinin kullanılmasını önerdi.

Gökçe Brülör A.Ş ve Han Enerji A,Ş. Yönetim Kurulu Başkanı H. Ahmet İlhan, Rusya - Ukrayna savaşıyla birlikte daha fazla gündeme gelen doğalgaz tedariki ile ilgili kriz endişelerine karşı önerilerde bulundu. 

Ülke olarak ısınma ve ısıtmada doğalgaza bağımlılığın doğurduğu stratejik risklere karşı hem doğal gazla hem de fuel-oil ile çalışan “Çift Yakıtlı Brülör Sistemleri”nin basit etkili ve uygun maliyetli bir çözüm olabileceğini savunan Ahmet İlhan: “Ülkemizde bireysel ısıtma sistemlerinde kombi; merkezi ısıtma sistemlerinde ise (doğalgaz dışında yakıt seçeneği olmayan) premiks brülörlü yakma sistemleri yaygın olarak kullanılıyor. Bu teknolojiler ile kurulan kazan dairelerinde doğal gaz dışında bir yakıt yakılamıyor. Binaların kazan daireleri de mimari açıdan ikinci bir yakıt kullanmaya müsaade eden kazanların kurulumu için elverişli değil. Bu durum Türkiye’nin enerjide bağımsızlık mücadelesine uygun değil. Maalesef kamu yatırımları ve kamu binaları da bu anlayışla inşa ediliyor. Yapılardaki bu uygunsuz durum, ülkemizin doğalgaza bağımlı hale gelmesine neden oluyor. Binalarımızda artık soba bacası da pek yapılmadığı için muhtemel doğalgaz kesintisi durumunda halkımızın ısıtma için hiçbir alternatifi bulunmuyor” dedi.

ahmet-ilhan-kazan.jpeg

“TEDBİR ALMAMAK BÜYÜK RİSKLER OLUŞTURABİLİR”

Doğal gaz kesintisinin, politik sebepler dışında; teknik, mali, terör ve sabotaj gibi nedenlerden dolayı da olabileceğini hatırlatan İlhan, ısınmada elektrik alternatifine de pek güvenilemeyeceğini kaydetti. İlhan, “Tedbir almamak, ülkemiz açısından büyük riskler oluşturabilir. Ancak “çift yakıtlı brülör sistemleri" ile ısıtmada doğal gaz kullanımını alternatifli hale getirmeyi başarmamız halinde; risklerden korunabilir ve hatta doğal gaz arz eden taraflar ile pazarlık imkânı ile yıllık milyarlarca dolarlık milli kazanç sağlamak mümkün olabilir” dedi.

“FUEL OİL DOĞAL GAZIN ALTERNATİFİ DEĞİL AMA KAOSUN ÇÖZÜMÜ”

Motorin ve fuel-oili yakmanın zorluklarının ve mahsurlarının farkında olduklarını kaydeden İlhan, “Motorin ve fuel oil, doğalgazın alternatifi olmayabilir, ancak kaosun çözümü olabilir” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler