1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gökçeada 6 gün elektriksiz kalacak

Gökçeada 6 gün elektriksiz kalacak

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde 6 gün boyunca elektrik kesintisi olacak.Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine ana karadan yaklaşık...

Gökçeada 6 gün elektriksiz kalacak

Enerji Günlüğü - Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde 6 gün boyunca elektrik kesintisi olacak.

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesine ana karadan yaklaşık 2 kilometrelik kabloyla nakledilen enerji hattındaki kopma nedeniyle adada 6 gün boyunca elektrik kesintisi olacak.

Gökçeada Kefoloz mevkisinden yaklaşık bin 300 metre mesafede denizin altında meydana gelen elektrik arızası bölgede hayatı zorlaştırdı. Elektrik kesintisi olan Gökçeada’nın elektrik kablolarının yenilenmesi ise 6 gün sürecek.

GÖKÇEADA’NIN KURTARICISI AKSA JENERATÖRLER OLDU

Hayatın olumsuz etkilenmemesi için ise adada yer alan Aksa Jeneratörler kullanıldı ve adaya toplamda 770 kVA’lık güç sağlanıyor.Adada yer alan 5 adet Aksa jeneratör ile Gökçeada’ya 24 saat kesintisiz enerji veriliyor.

Her yerde ve her bölgede jeneratör kullanmanın gerekliliği ile ilgili Aksa Jeneratör Bursa Şube Müdürü Gökhan Yücel, "Gökçeada’da yaşanan ve 6 gün sürecek olan kesinti de enerji desteği sağlanmaması halinde olumsuz sonuçlara yol açabilme potansiyeline sahip ancak Gökçeada’da bu tarz durumlar ön görülerek alınan tedbirler neticesinde Aksa Jeneratör ürünleri ile günlük hayatın herhangi bir duraksamaya uğramadan devam etmesinin bizim adımıza mutluluk verici olduğunu söyleyebiliriz. Mevcut durum itibariyle kesintinin bölgede 6 gün sürecek olduğu bilgisini aldık ancak hali hazırda adada yer alan jeneratörler ile ilçenin her bölgesine 24 saat kesintiz ve sorunsuz bir biçimde enerji veriliyor’’ dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler