1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gökçek: Başkentte doğalgaz kotası kalkabilir

Gökçek: Başkentte doğalgaz kotası kalkabilir

Enerji Günlüğü – Melih Gökçek Başkentte uygulanan kotalı doğalgaz satışı uygulamasının kalkabileceğini söyledi. Belediye, gaz kotasına gelen tepkiler...

Gökçek: Başkentte doğalgaz kotası kalkabilir

Enerji Günlüğü – Melih Gökçek Başkentte uygulanan kotalı doğalgaz satışı uygulamasının kalkabileceğini söyledi. Belediye, gaz kotasına gelen tepkiler nedeniyle geçen hafta Ankara'daki Başkentgaz şirketiyle belediyenin hiç bir ilgisinin bulunmadığını açıklama gereği duymuştu.  

Daha önce konu ile ilgili olarak “Yasal değil, mahkemeye gidin” açıklamasını yapmış olan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek, bu defa da twitter hesabında “Kotalı doğalgaz satışını sayın Başbakan’a ilettim. Böyle bir uygulama olamayacağını ifade etti. Sanırım kota uygulaması kalkacak” yazdı.

Ankara’da son dönemde sıkça tartışmalara konu olan yaz aylarında 70 TL olan ve kış aylarının gelmesiyle birlikte 135 TL’ye yükseltilen kota uygulaması, ısınma ihtiyaçlarını karşılamadığını belirten vatandaşlar tarafından tepki görmüştü.

Tepkiler üzerine açıklama yapan Başkent Doğalgaz AŞ ise, kotaların yükseltileceğini açıklamıştı. Başkentgaz Doğalgaz AŞ’den yapılan açıklamada, konutu 200 metrekareye kadar olan abonelerin 125 metreküp doğal gaz satın alabileceği, kasım ayında bu miktarın 200 metreküpe çıkacağı bildirilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler