1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Goldman Sachs doğalgazda ExxonMobil'i solladı

Goldman Sachs doğalgazda ExxonMobil'i solladı

ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Chevron ve ExxonMobil'i arkada bırakarak Kuzey Amerika'daki en büyük doğal gaz şirketlerinden biri haline geldi.

Goldman Sachs doğalgazda ExxonMobil'i solladı

Enerji Günlüğü - ABD yatırım bankası Goldman Sachs, Chevron ve ExxonMobil'i arkada bırakarak Kuzey Amerika'daki en büyük doğal gaz şirketlerinden biri haline geldi.

Dünyaca ünlü çok uluslu finans devi Goldman Sachs, enerji alanında devleşti. ABD Doğal Gaz Ajansı verilerine göre  yatırım bankası Goldman Sachs, Amerika'nın önde gelen enerji şirketleri Chevron ve ExxonMobil'i bile geride bırakarak doğalgaz sektöründe ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. Şirket, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki 7. büyük gaz satıcısı konumuna geldi. 

Geçtiğimiz yıl New York, Buffola'daki gaz servisi yüzde 11 oranında Goldman'dan gaz tedarik etti. Goldman'ın J-Aron olarak bilinen dağıtım ağı, geçtiğimiz ay kopan bir ateş topundan yaralanan  bir işçinin çalıştığı Teksas Doğu boru hattını da içeren devasa nakliyeciler listesinde yer aldı. 

Elektrik santrali ve metal satış depoları gibi alt yapı varlıklarını elden çıkaran diğer bankaların aksine Goldman Sachs, komisyoncu payını arttırdı.

Goldman Sachs, geçtiğimiz Çarşamba yayınlanan değerlere göre, 2015 yılında 22 milyar kübik feet doğal gaz işlemi gerçekleştirdi. 

Goldman Sachs'ın elindeki kontratlarda, aylık ortalama fiyattan ya da ay sonunda belirlenen fiyattan gaz satma seçenekleri yer alıyor. 

Goldman Sachs, önümüzdeki 30 yıl boyunca Alabama'nın kırsal kesimine gaz götürmek için anlaşmalara imza atmış durumda. 

Önceki ve Sonraki Haberler