1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Gordon Brothers İngiltere’deki biyokütle tesisi ekipmanlarını satıyor

Gordon Brothers İngiltere’deki biyokütle tesisi ekipmanlarını satıyor

Enerji Günlüğü - Amerikan danışmanlık ve varlık yönetimi şirketi Gordon Brothers, İngiltere’de bulunan Seal Sands Biyokütle Tesisi’nin...

Gordon Brothers İngiltere’deki biyokütle tesisi ekipmanlarını satıyor

Enerji Günlüğü - Amerikan danışmanlık ve varlık yönetimi şirketi Gordon Brothers, İngiltere’de bulunan Seal Sands Biyokütle Tesisi’nin çoğunluğu hiç kullanılmamış olan ekipmanlarını satacak.

Amerika merkezli Global danışmanlık ve varlık yönetimi şirketi Gordon Brothers, İngiltere'nin Kuzey Doğu’sunda yer alan Teesside'deki Seal Sands Elektrik Santrali’nin büyük enerji üretim ekipmanlarını satacağını açıkladı. 

BÜYÜK EKİPMANLAR ÖZEL ANLAŞMA İLE SATILACAK

Açıklamada, bu satışın ekipmanın büyük bir kısmının kurulumdan beri kullanılmaması ve kusursuz çalışma koşullarını sağlamak için sürekli bakım alması nedeniyle sektörde benzerinin görülmediği kaydedildi. Tüm varlıkların anında satın alınabileceği belirtilen açıklamada, büyük ekipmanların Gordon Brothers ile doğrudan özel anlaşma satışı yoluyla elde edilebilirken, genel tesis ekipmanının online açık artırma ile satın alınabileceği ifade edildi. Online açık artırma 29 Kasım 2018’de yapılacak ve diğer özel anlaşma satışı da ekipmanların bitimine kadar devam edecek.

SATIŞ EŞSİZ BİR FIRSAT SUNUYOR

Sürdürülebilir, çevre dostu enerji üretimine olan talebin arttığı ve bu varlıkların değerli ve son derece uygun maliyetli bir kaynak haline geldiği bir zamana denk gelen bu satışın alıcısına son derece büyük avantajlar sağladığına dikkat çeken Gordon Brothers Değerlemeler ve Endüstriyel Genel Müdürü Duncan Ainscough, “Büyük enerji üretim ekipmanlarının benzeri görülmemiş satışlarını atıktan enerji üreten İngiltere elektrik santralinden duyurmaktan heyecan duyuyoruz. Satış, ilgili tarafların ağırlıklı olarak kullanılmayan güç ekipmanlarını rekabetçi fiyatlarla satın almaları için eşsiz bir fırsat sunmaktadır” dedi.

SATILACAK VARLIKLAR

Solar Titan ‘T130’ 17MW Gaz Türbini Jeneratörü 2014 (2)

ABB jeneratör AM130 1000LM (2)

Isı Geri Kazanım Buhar Jeneratörü (2)

Siemens 20MW Buhar Türbini Jeneratörü

Coen Brülör Yönetimi ile Rentech Yardımcı kazan sistemi

FS Elliott Polaris Yağsız Paket Hava Kompresörü (2)

Crestchic loadbank ile Dale Elektrik Ürünleri ‘1500MME’ 1.2MW Dizel Jeneratör

Komar ‘Z242A’ Gazlaştırıcı Enjeksiyon Besleyici (6)

400T Konik Çelik Depolama Siloları ve Depolama Tankları (4)

Yeni Türbin ve Santral Yedeklerinin Büyük Kısmı

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler