1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Greenpeace’ın kampanyasına ilk destek

Greenpeace’ın kampanyasına ilk destek

Enerji Günlüğü - Greenpeace tarafından Pazartesi günü başlatılan çatlatma karşıtı kampanyaya gıda endüstrisinin temsilcilerinden ilk destek geldi....

Greenpeace’ın kampanyasına ilk destek

Enerji Günlüğü - Greenpeace tarafından Pazartesi günü başlatılan çatlatma karşıtı kampanyaya gıda endüstrisinin temsilcilerinden ilk destek geldi. İngiltere Lancashirelı mandra işletmecisi Andrew Pemberton bölgedeki suyun kirleneceği endişesiyle kampanyaya katıldı.

Greenpeace Pazartesi günü yatay sondajın izinsiz yapılmasının yasal olmadığı gerekçesiyle wrongmove.org sitesinde şeyl gazı aramaları için karşıt kampanya başlattı. Bu kampanya ile toprak sahiplerinin topraklarının altında sondaj yapılmasını kabul etmemeleri isteniyor. İngiliz Hükümeti son dönemde işlemleri hızlandırmak için toprak sahibinin izni olmadan yatay sondaj çalışmalarının yapılabilmesini sağlayan bir konsültasyon yayınlamıştı.

İngiltere Hükümeti anında kampanyayı reddetti ve Enerji ve İklim Değişikliği Departmanı (DECC)yaptığı açıklamada “ Petrol ve gaz rezervlerinde sondaj makinelerinin nereye kurulacağı konusunda esneklik var” dedi.

Greenpeace yaptığı açıklamada “ DECC’nin Greenpeace’in yasa analiziyle aynı fikirde olması harika bir haber. Bu petrol şirketlerinin bölgede yaşayanların özel izni olmadan sondaj faaliyetlerini sürdüremeyeceklerinin onaylanması anlamına geliyor” dedi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler