1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Gümüş Yenilenebilir, Diyarbakır’da depolamalı GES kuracak

Gümüş Yenilenebilir, Diyarbakır’da depolamalı GES kuracak

Gümüş Yenilenebilir Enerji, yaklaşık 498,5 milyon lira yatırımla Diyarbakır’da kurulu gücü 16 MWe olan enerji depolamalı güneş enerji santrali kurup işletecek.

Gümüş Yenilenebilir, Diyarbakır’da depolamalı GES kuracak

Enerji Günlüğü - Diyarbakır’ın Hani ilçesi sınırları içinde toplam 16 MW kurulu gücünde Hani Depolamalı Güneş Enerji Santrali (DGES) kurulacak. 

Gümüş Yenilenebilir Enerji Tic. Ltd. Şti. tarafından Diyarbakır ili, Hani ilçesindeki 22,6 Ha’lık alanda kurulu gücü 16 MWe olan enerji depolamalı güneş enerji santrali kurulması planlanıyor. 

Yaklaşık 498,5 milyon lira değerindeki proje alanının bir kısmı hazine arazisi iken bir kısmı da özel mülkiyet arazilerinden oluşuyor. Santralde tek kristalli yapıda ve her biri 550 Wp gücünde 37 bin 818 adet fotovoltaik panel ve her biri 200 kW gücünde 80 adet evirici kullanılacak. Ayrıca 1 adet Lityum-iyon teknolojisine sahip 16 MWh depolama kapasiteli enerji depolama tesisi kurulacak. 

Santralde yılda 32 milyon kWh elektrik üretilmesi öngörülüyor. Üretilen elektrik uygun gerilim seviyesine yükseltildikten sonra elektrik iletim hattı ile Lice TM’nin OG Barası üzerinden enterkonnekte sisteme bağlanacak.  

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler