1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. GÜNDER: Doğru güneş üreticileri korunmalı

GÜNDER: Doğru güneş üreticileri korunmalı

Enerji Günlüğü - GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, doğru güneş enerjisi üreticilerinin korunması gerektiğini söyledi.Uluslararası Güneş Enerjisi...

GÜNDER: Doğru güneş üreticileri korunmalı

Enerji Günlüğü - GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu, doğru güneş enerjisi üreticilerinin korunması gerektiğini söyledi.

Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) tarafından düzenlenen, Türkiye’de Güneş Enerjisi Yatırım Fırsatları başlıklı toplantıda konuşan GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu,yurt içinde üretilen ürünlerin kalite denetimi ve uluslararası standartlara uygunluğunun belgelenmesi, ihtisas gümrüklerinin oluşturulması, ithal edilen ürünlerin uluslararası standartlara uygunluğunun denetimi, sahaya gelen malzemelerin kontrolü, sahada kurulum sırasında kalite denetimi, finansal kuruluşlar ve sigorta firmaları için tesis denetim ve belgelendirme işlemlerinin yapılması gerektiğini ve bu yolla doğru güneş üreticisinin korunması gerektiğini ifade etti.

YÜKSEK POTANSİYEL KAVGA YARATIYOR

Türkiye’de 19 güneş paneli üreticisi olduğunu ve toplam yıllık 1500 megawatt’lık üretim kapasitesi bulunduğunu belirtenTelemcioğlu, “Asıl kavga, güneşten faydalanma olasılığının yüksek olması, maliyetlerin düşmesi ve karlı bir yatırım alanı olmasından kaynaklanıyor. Üretim arttıkça, yerli üretim maliyetleri de azalacaktır” dedi.

Telemcioğlu, Aralık ayında Paris’te kabul edilen İklim Anlaşması ile beraber, enerji ve enerji politikalarında yeni bir döneme girildiğini hatırlatarak “Bu dönemin en önemli gündem maddelerinden birinin de güneş enerjisinin kullanımı olacak” demişti.

GÜNEŞTE YATIRIM FIRSATLARI KONUŞULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler