1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş enerjili çiçekler koku yerine ışık yayıyor

Güneş enerjili çiçekler koku yerine ışık yayıyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin Seattle kentinde Pasifik Bilim Merkezi öncülüğünde inşa edilen bir çeşit sanat eseri olan güneş panelli çiçekler kentin...

Güneş enerjili çiçekler koku yerine ışık yayıyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin Seattle kentinde Pasifik Bilim Merkezi öncülüğünde inşa edilen bir çeşit sanat eseri olan güneş panelli çiçekler kentin festival alanına yerleştiriliyor.

Seattle kentindeki festival alanlarında gece gezmesine çıkanlar, gündüz güneşten emdikleri enerjiyi gece boyunca farklı renklerdeki LED aydınlatma sistemlerini beslemek için kullanan çiçek şeklindeki dev sokak lambaları altında vakit geçirmeye hazırlanıyor. 

Seattle Belediyesi'nin de desteğiyle kente 5 adet dev güneş enerjili çiçek şeklinde aydınlatma sistemleri yerleştirilecek. Ayrıca çiçeklerin mimarisinde bulunan minik teknolojik detaylar izleyenleri hayran bırakacak türden etki yaratmayı amaçlıyor. Örneğin hareket sensörleri bu çiçeklerin altından geçenlere göre çiçeğin yaydığı ışığın rengini değiştirecek.

AMAÇ, FARKINDALIĞI ARTIRMAK

10 metre yüksekliğinde olan güneş enerjili çiçeklerin içindeki gizli ses sistemi ise etrafa çiçek kokusu yerine hoş tınılar yayacak. Tüm enerjisini tamamen güneşten karşılayacak olan bu dev çiçekler Seattle'da yeşil ve yenilenebilir enerji farkındalığını artırmayı amaçlıyor.

ÇEVİRİ: Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler