1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş enerjisi IEA ve ISA işbirliği ile büyüyecek

Güneş enerjisi IEA ve ISA işbirliği ile büyüyecek

Enerji Günlüğü - IEA, yüksek yatırım riski ve sistem maliyetlerini ele alarak güneş enerjisi gelişimini hızlandırmada kilit rol oynayabilecek Uluslararası...

Güneş enerjisi IEA ve ISA işbirliği ile büyüyecek

Enerji Günlüğü - IEA, yüksek yatırım riski ve sistem maliyetlerini ele alarak güneş enerjisi gelişimini hızlandırmada kilit rol oynayabilecek Uluslararası Güneş Birliği (ISA) ile işbirliği yapacak.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) ve Uluslararası Güneş Birliği (ISA) Yeni Delhi'de Uluslararası Güneş Birliği'nin (ISA) kurucu konferansında bir işbirliği anlaşması imzaladılar. Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley ve Elektrik ve Yeni ve Yenilenebilir Enerji Bakanı R. K. Singh'in nezaretinde 10 Mart'ta imzalanan Güneş Enerjisinin Teşviki ve Küresel İşbirliği Konusunda Ortak Deklarasyon ile IEA ISA’nın çalışmalarını gözlemleyip destek olacak.

ISA, güneş enerjisinin uygun maliyetlerle dünya genelinde gelişimi için 2030 yılına kadar 1000 milyar dolardan fazla yatırım gerçekleştirme vizyonuna sahip. Uluslararası Enerji Ajansı, bu vizyonun ulaşılabilir olduğunu değerlendiriyor. IEA, tüm uygun ülkelerin Birliğe katılması halinde, ISA ülkelerindeki toplam güneş enerjisi kapasitesinin bugünkü kapasitesini neredeyse ikiye katlayarak 2022 yılına kadar 700 GW’yi aşabileceğini tahmin ediyor. Bu da küresel güneş enerjisi kapasitesinin yüzde 80’inden fazlasını temsil ediyor.

BİROL: GÜNEŞTE GELİŞMELER HIZLI AMA YETERLİ DEĞİL

IEA İcra Direktörü Dr. Fatih Birol, Hindistan Başbakanı Modi ve Fransa Başkanı Macron'u güneş enerjisinin daha iddialı bir şekilde uygulanmasına yönelik küresel liderliklerinden dolayı kutlayarak, son dönemde güneş enerjisi sektöründe yaşanan hızlı gelişmelerin yeterli olmadığını ve gelişmekte olan birçok ülkede, yüksek yatırım riski ve sistem maliyetleri nedeniyle hâlâ sektörün durgun olduğunu kaydetti. Birol ISA’nın bu konuların ele alınmasında ve güneş enerjisinin yaygınlaşması ve enerji erişiminin hızlandırılmasında önemli bir rol oynayabileceğini ifade etti.

IEA, Nisan 2017'den bu yana ISA’nın çalışmalarını gözlemliyor ve İttifak'ı iddialı hedeflerine ulaşmada destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler