1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş enerjisinin atığı bile büyük iş fırsatları sunuyor

Güneş enerjisinin atığı bile büyük iş fırsatları sunuyor

Enerji Günlüğü - Atık güneş panellerinin 2050 yılına kadar 15 milyar Dolar'lık bir ekonomik değer yaratabilme kapasitesine sahip olduğu tahmin ediliyor.Güneş...

Güneş enerjisinin atığı bile büyük iş fırsatları sunuyor

Enerji Günlüğü - Atık güneş panellerinin 2050 yılına kadar 15 milyar Dolar'lık bir ekonomik değer yaratabilme kapasitesine sahip olduğu tahmin ediliyor.

Güneş enerjisi endüstrisi her geçen gün büyüyor. 30 yıla yakın geçmiş ve sürekli büyümenin doğal sonucu olarak da çok büyük miktarlarda güneş panelleri gibi elektronik atıklar da ortaya çıkıyor. Bu bir sorun olarak görülebilir ancak IRENA tarafından yayınlanan bir rapora göre bu durum çok büyük iş fırsatlarını içinde barındırıyor. 

Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı IRENA, 2050 yılına kadar 78 milyon ton PV panel atığı oluşacağını tahmin ediyor. Eğer bu atığın tamamı ekonomiye geri kazandırılabilirse 15 milyar Dolarlık bir değer yaratabilir. Bu potansiyel materyalle 2 milyar yeni panel üretilebilir veya global piyasalara satılabilir. 

2015 yılında güneş enerjisi kurulu kapasitesi 227 GW'a ulaştı ve 2050 yılına kadar kapasitenin 4.500 GW'a ulaşması bekleniyor. Bu da yüzde 1.800 artış anlamına geliyor. 

AB, PV özelinde atık düzenlemeleri yapan ilk kuruluş oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler