1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş ve rüzgarda bu yıl 3050 MW’lık YEKA yarışları yapılacak

Güneş ve rüzgarda bu yıl 3050 MW’lık YEKA yarışları yapılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bu yıl içinde 2200 megavatı güneş, 850 megavatı rüzgar olmak üzere 3050 megavatlık yeni YEKA yarışmaları gerçekleştireceklerini söyledi.

Güneş ve rüzgarda bu yıl 3050 MW’lık YEKA yarışları yapılacak

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye yenilenebilir enerji sektöründe sağlanan gelişmenin YEKA projeleriyle sürdürüleceğini açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Yenilenebilir Enerji Dernekleri Yöneticileriyle Buluşma Toplantısı’ sonrası yaptığı konuşmada, Türkiye yenilenebilir enerji sektöründe, özellikle güneş ve rüzgarda YEKA modeliyle önemli başarılar elde edildiğini belirtti. 2021 yılında rüzgar ve güneşin toplam elektrik üretimindeki payının yüzde 13,4 olduğunu hatırlatan Dönmez, “Bu ivmeyi YEKA projelerimizle sürdürmeye kararlıyız. İnşallah bu yıl içinde 2200 megavatı güneş, 850 megavatı rüzgar olmak üzere 3050 megavatlık yeni YEKA yarışmalarımızı gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı. 

“LİSANSSIZ ÜRETİM İÇİN DESTEKLER ARTTI”

Lisanssız üretim için sağlanan teşvik ve desteklerin arttığını söyleyen Dönmez, güneş ve rüzgar enerjisinden elektrik üreten lisanssız faaliyetlerin kısa zaman içinde dördüncü bölge desteklerinden yararlanabilir hale geleceğini kaydetti. Dönmez, "Önümüzdeki 5-10 yıl içinde birçok tüketici aynı zamanda üretici konumuna geçecek. Sadece bireyler değil sanayi tesisleri, üniversiteler, kamu kurumları, tarımsal işletmeler, belediyeler gibi pek çok kurum ve kuruluş şimdiden bu alana yatırım yapmaya başladı. Üstelik bireyler ve kuruluşlar ürettikleri elektriğin öz tüketim fazlasını şebekeye satarak buradan bir gelir kalemi de elde edebilirler” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler