1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş yakıtlı uçak dünyayı tavaf edecek

Güneş yakıtlı uçak dünyayı tavaf edecek

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisiyle Dünyanın Çevresini Dolaşacak Uçak Projesi Solar Impulse 2, 2015 yılında dünyanın çevresinde uçacak.Dünyanın...

Güneş yakıtlı uçak dünyayı tavaf edecek

Enerji Günlüğü - Güneş Enerjisiyle Dünyanın Çevresini Dolaşacak Uçak Projesi Solar Impulse 2, 2015 yılında dünyanın çevresinde uçacak.

Dünyanın en büyük yazılım şirketlerinden biri olan Dassault Systèmes, Solar Impulse SA ile devam eden teknolojik ortaklığının yenilendiğini ve kendini güneş enerjisiyle dünyanın çevresini dolaşarak rekor kıracak olan uçak projesine adadığını duyurdu. Bu yılın Haziran ayında başarılı bir test uçuşu gerçekleştiren Solar Impulse 2 uçağı Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformu kullanılarak tasarlandı.

Solar Impulse, güneş enerjili uçağını tasarlamak, oluşturmak ve onaylamak için CATIA ve ENOVIA uygulamalarını içeren Dassault Systèmes’in 3DEXPERIENCE platformunu kullandı. Solar Impulse 1, sadece güneş enerjisi kullanarak gündüz ve gece uçmak için gerekli son derece karmaşık yeni teknolojiler için bir test yatağıydı. Solar Impulse 2 ise bu görevi ileriye taşıyacak ve 2015 yılında dünyanın çevresinde uçacak.

Ekip, bu kadar yenilikçi bir uçak tasarlarken gövde ve kanatlar için yeni bir tasarım ve sıkı ağırlık hedeflerinin karşılanması için yeni malzemeler kullanımı gibi yeni zorluklar ve ödünlerle mücadele etti. Dünyanın çevresinde uçuşta pilota güvenlik, konfor ve komutlara erişim olanağı sağlayan bir kokpit tasarlamak karmaşık tasarım ve yönetim araçları gerektiriyor. Ekip tarafından 2006 yılından beri kullanılan Dassault Systèmes uygulamaları devam eden geliştirme sürecinde dönüm noktalarının sorunsuz bir şekilde dönülmesine yardımcı oldu.

Solar Impulse Kurucu Ortak CEO'su ve Pilot André Borschberg projeyle ilgili, “Bir yüzyılı aşkın zamandır öncüler havacılığın sınırlarını ilerletmekte ve bir zamanlar imkansız gibi görünen ilk insanlı uçuştan balonlu uçuşlara ve uzay görevlerine kadar fikirleri ilklere dönüştürmektedir. Bu girişimcilik ruhunu,

3DEXPERIENCE platformu gibi 21. yüzyıl teknolojilerini insanoğlunun çevre üzerindeki etkisini geliştirme göreviyle birleştiren mühendislik ve araştırma programlarına taşımaya devam ediyoruz.” dedi.

İLK SEFERDE DOĞRUSUNU YAPMAMIZ GEREKİYOR

Solar Impulse Kurucu Başkanı ve Pilot Bertrand Piccard şunları ifade etti: “İlk seferinde doğrusunu yapmamız gerekiyor. Aradığımız deneyime şekilde vermek için kendini kanıtlamış modern endüstriyel çözümlere ihtiyacımız var. İşte bu yüzden Dassault Systèmes ve 3DEXPERIENCE platformunu tercih ettik. Bir deneyim perspektifi tam anlamıyla, bu derece uzun uçuşları gerçekleştirebilecek bir uçak tasarlarken ihtiyacımız olan şeydir. Bir seferinde beş gün boyunca bir kokpitin içindeydik. Bu kadar uzun bir uçuşun başarılı olabilmesi için tahrikten elektroniklere ve personel tesislerine kadar her şeyin değerlendirilmiş, planlanmış, entegre edilmiş ve uygulanmış olması gerekiyor.”

Dassault Systèmes Havacılık ve Savunma Endüstrisi Başkan Yardımcısı Michel Tellier ise, “Bu, bir müşterinin ihtiyaçlarına karşılık vermekten daha fazlasıdır. Solar Impulse sadece bir uçak değil, bir mesajdır. Solar Impulse projesi dünyaya, temiz enerjinin en aşırı durumlarda bile güvenli ve kullanışlı bir alternatif olduğunu ve dünyayı değiştirmeye yetecek gücü olduğunu göstermektedir.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler