1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneş yatırımlarına akademik destek

Güneş yatırımlarına akademik destek

Enerji Günlüğü – Türkiye Enerji Vakfı TENVA, güneş enerjisi proje sahiplerine güneş yatırımları konusunda yardımcı olmak ve yol göstermek amacıyla...

Güneş yatırımlarına akademik destek

Enerji Günlüğü – Türkiye Enerji Vakfı TENVA, güneş enerjisi proje sahiplerine güneş yatırımları konusunda yardımcı olmak ve yol göstermek amacıyla eğitim verecek.

Türkiye Enerji Vakfı TENVA güneş enerjisi yatırımcılarını ihalelere teklif verme, lisanslandırma, mevzuat ve risk analizi konularında bilgilendirmek amacıyla8 Mayıs 2014 tarihinde Türkiye Enerji Vakfı Eğitim Salonu, Alternatif İş Merkezi, Çukurambar, Ankara adresinde 'Güneş Enerjisi Proje Değerlendirme Eğitimi' verecek.

EĞİTİMİN AMACI

Geçen on yıllık süreçte yenilenebilir enerji yatırımlarında hızlı bir artış kaydedildiği ülkemizde önümüzdeki süreçte bu yatırımlar artan bir hızla hayata geçirileceğinden, bu konudaki risk ve fırsatların yatırımcılar tarafından tam olarak anlaşılması ve analiz edilmesi ve böylece doğru yatırım kararlarının verilmesi için böylesi bir eğitimin oldukça yararlı olacağı düşünülüyor.

Bu eğitimin amacı yatırımcılara güneş enerjisi yatırımları konusunda yardımcı olmak ve yol göstermek olacak.

EĞİTİM KONULARI

Eğitimde Türkiye’nin ülke olarak güneş enerjisi potansiyeli ve geleceğe yönelik yatırım projeksiyonları, Güneş enerjisi projelerinin lisanslandırma süreci ve yasal mevzuatlar hakkında bilgiler, Projelerin risk analizleri ve tesislerin kurulumunda ve finansmanında dikkat edilmesi gereken konular, bu konuda finansal veriler ve analizler, Örnek bir fizibilite analizi ve yakında ihalesi yapılacak güneş enerjisi santralleri için verilebilecek ekonomik tekliflerin hesaplanması konuları ele alınacak.

OTURUM VE KONUŞMACILAR

Saat 9:00’da Türkiye Enerji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Köktaş’ın açılış konuşması ile başlayacak olan eğitimde sırasıyla şu oturumlar yapılacak:

•Türkiye’de Güneş Enerjisinin Potansiyeli ve Geleceğe Yönelik Projeksiyonlar. Dr. Kürşad Derinkuyu, TENVA

• Güneş Enerjisi Projelerinin Lisanslandırılma Süreci ve Mevzuat. Şaban Demir, Enerji Uzmanı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu

• Güneş Enerjisi Projelerinde Risk Analizi ve Finansal Değ. Yöntemleri. Dr. Fehmi Tanrısever / Dr. F. Cemil Özbuğday, TENVA

• Örnek Fizibilite Analizi ve İhale Fiyatı Hesaplanması. Dr. Fehmi Tanrısever, TENVA

EĞİTİME KATILIM

Eğitime katılım için gerekli formu doldurularak • Fax: +90 312 22 00 87 numarasında gönderilmesi gerekiyor. Eğitime katılım ücreti 1000 TL ve kamu kurumlarına ve 3 kişi ve daha üzeri grup katılımlarında % 20 indirim uygulanıyor. Eğitime katılım ücreti Albakaratürk A.Ş.Turan Güneş Bulvarı Şb. IBAN No:TR 91 0020 3000 0178 2412 0000 01 yatırılacak ve yapılan ödeme karşılığında TENVA • Türkiye Enerji Vakfı tarafından ilgili firma-kişilere bağış makbuzu düzenlenecek.

Kontenjan ile sınırlı olan Eğitime katılım yetersiz olduğunda iptal edilebilecek ya da katılım fazla olduğunda yeni bir eğitim daha organize edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler