1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Güneşte yeni kapasite kurulumları bu yıl 110 GW’a ulaşacak

Güneşte yeni kapasite kurulumları bu yıl 110 GW’a ulaşacak

Küresel güneş enerjisi yeni kapasite kurulumlarının bu yıl geçen yıla göre yüzde 10 artarak 110 GW’a ulaşması bekleniyor.

Güneşte yeni kapasite kurulumları bu yıl 110 GW’a ulaşacak

Enerji Günlüğü - Küresel güneş enerjisi yeni kapasite kurulumlarının bu yıl geçen yıla göre yüzde 10 artarak 110 GW’a ulaşması bekleniyor.

S&P Global Platts Analytics tarafından yayınlanan raporda, küresel güneş enerjisi kapasite ilavelerinin 2020'de toparlanacağına, ancak 2021 ve sonraki süreçte büyük pazarlarda teşviklerin son bulmasıyla yıllık büyümenin durabileceğine dikkat çekildi. Rapor, 2020 yılında dünya genelinde yeni fotovoltaik (PV) kurulumların 2019’a göre %10 oranında artarak 110 GW’a ulaşacağını öngörüyor. 

Raporda, Çin'in hem yerel kurulumlar hem de imalat açısından pazara hakim olmaya devam edeceği tahmini yer alıyor. 2020 yılında Çin’de 40 GW güneş kapasite ilavesi öngörülüyor. 

AVRUPA'DA YENİ BİR GÜNEŞ RÖNESANSI MÜMKÜN

Avrupa’da da bir toparlanma bekleniyor. Artan güneş ihaleleri, enerji alım anlaşmalarına yüksek ilgi ve düşük modül fiyatlarının yeni bir güneş rönesansını mümkün kıldığı belirtilen raporda, Fransa ve İtalya'daki büyümeyle ilgili belirsizliklere rağmen, büyük ölçekli yatırımların devam ettiği kaydediliyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler