1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım açık deniz bölümüne ÇED onayı

Güney Akım açık deniz bölümüne ÇED onayı

Enerji Günlüğü - Rusya'daki yetkili kurul, Güney Akım Açık Deniz Boru Hattına ilişkin nihai ÇED raporunu da kapsayan tasarım belgelerini onayladı.Karadeniz'in...

Güney Akım açık deniz bölümüne ÇED onayı

Enerji Günlüğü - Rusya'daki yetkili kurul, Güney Akım Açık Deniz Boru Hattına ilişkin nihai ÇED raporunu da kapsayan tasarım belgelerini onayladı.

Karadeniz'in altından geçerek Avrupa'ya Rus doğalgazı taşıyacak Güney Akım Gaz Boru Hattı Projesi'nin Güney Akım Açık Deniz Kısmı'nın Rusya ayağına ilişkin Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporunu da kapsayan Tasarım Belgelerine yönelik değerlendirme süreci tamamlandı.

Rusya Federasyonu Devlet Uzman Değerlendirme Kurulu tasarım belgeleriyle ilgili olumlu karar aldı. Böylece Açık Deniz kısmının Rusya bölümüne ilişkin ÇED süreci de onaylanmış oldu.

Uzmanlar Karadeniz’de ve Anapa kara çıkış bölgesindeki hayvan ve bitkileri çeşitli bakımlardan inceleyerek boru hattının inşası ve işletiminin olası çevresel etkilerini değerlendirdi.

Ortaya çıkabilecek olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ya da azaltmak için çok sayıda önlem önerisinde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda projenin çevre üzerinde kayda değer bir etkisinin olması beklenmiyor.

Çevre üzerindeki muhtemel etkilerin büyük kısmı inşaat çalışmalarına bağlı olacağından bunlarla ilgili önlemlerin alınmasıyla etkilerin tali ve geçici olması bekleniyor.

South Stream Transport Şirketi CEO’su Dr. Oleg Aksyutin projeyle ilgili son kararın, Güney Akım için büyük bir dönüm noktası olduğunu belirterek "Açık deniz boru hattının güvenli olması ve civarda yaşayanlara ya da çevreye yük oluşturmaması için tasarım ve inşaat planları üzerinde iki yıldan uzun bir süre çalıştık" dedi.

South Stream Transport Şirketi, Rus mevzuatının şartları uyarınca gerçekleştirdiği ÇED çalışmasının yanı sıra, uluslararası finans kuruluşlarının yönergeleri uyarınca Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesini (ÇSED) hayata geçiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler