1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım`ın Bulgaristan ayağı 5-6 ay geciktirildi

Güney Akım`ın Bulgaristan ayağı 5-6 ay geciktirildi

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Enerji Bakan yardımcısı Ivan Aiolov mali müzakereler nedeniyle Güney Akım çalışmalarının beş altı ay geciktirildiğini...

Güney Akım`ın Bulgaristan ayağı 5-6 ay geciktirildi

Enerji Günlüğü - Bulgaristan Enerji Bakan yardımcısı Ivan Aiolov mali müzakereler nedeniyle Güney Akım çalışmalarının beş altı ay geciktirildiğini açıkladı.

Publics.bg’de yayınlananLyudmila Zlateva imzalıyazıya göre, Aiolov 8 Ocak’ta bir forumda yaptığı konuşmada konuyla ilgili olarak, Bulgaristan’ın kendi çıkarlarını gözettiğini, Güney Akım’ın mali modelinin değişmeyeceğini, yalnızca parametrelerini yeniden müzakere ettiklerini söyledi.

GAZPROM KREDİSİNİN FAİZ ORANLARI YENİDEN MÜZAKERE EDİLİYOR

Bulgar Hükümeti Bulgaristan’daki boru hattı yapımı için devlet şirketi Bulgar Enerji Holding’in Gazprom’dan aldığı kredinin faiz oranlarını yeniden müzakere ediyor.

ROMANYA-BULGARİSTAN BAĞLANTISI 2014 BAŞINDA FAALİYETTE OLACAK

Romanya- Bulgaristan gaz bağlantısının en fazla ilerleme kaydedilen proje olduğunu da belirten Aiolov,kuzey komşuları ile gaz bağlantısının 2014 yılı Ocak ayında faaliyete geçmesini beklediklerini söyledi.

Aiolov, 2017’de faaliyete geçmesi planlanan Sırbistan bağlantısının yapımı için Ekim sonuna kadar bir ihale düzenleneceğini de belirtti.

TÜRKİYE BAĞLANTISI HENÜZ PLANLAMA AŞAMASINDA

En az ilerlemenin Türkiye doğal gaz ağ bağlantısı çalışmalarında olduğunu söyleyen Aiolov, bu konudaki çalışmaların henüz planlama aşamasında olduğunu söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler