1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Akım'ın canlandırılmasında kafa karıştıran açıklamalar

Güney Akım'ın canlandırılmasında kafa karıştıran açıklamalar

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Rusya ile enerji projelerinin yeniden canlandırılmasını için bir çalışma grubu kurulması konusunda anlaştıklarını...

Güney Akım'ın canlandırılmasında kafa karıştıran açıklamalar

Enerji Günlüğü - Bulgaristan, Rusya ile enerji projelerinin yeniden canlandırılmasını için bir çalışma grubu kurulması konusunda anlaştıklarını açıklarken, Rusya bu konuda henüz resmi bir önerinin gelmediğini açıkladı.

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Bulgaristan ve Rusya'nın aralarında Güney Akım'ın da olduğu dondurulmuş enerji projelerini yeniden canlandırabileceklerini söyledi. Borisov, "Bulgaristan ve Rusya, enerji projelerinin yeniden canlandırılmasını için bir çalışma grubu kurulması konusunda anlaştılar" dedi. 

Sofya hükümeti geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ve Rusya devlet başkanı Vladimir Putin'in telefonla ortak enerji projelerini yeniden gözden geçirmek için bir çalışma grubu oluşturma konusunu görüştüklerini duyurmuştu.

Canlandırılacak projeler arasında Güney Akım'ın yanı sıra Belene Nükleer Santrali, Bugas-Dedeağaç Petrol Boru Hattı ve Bulgaristan'ın Balkan Gaz Hub'ı olma planları da olduğu ifade edildi.

RUSYA'DAN RESMİ TEKLİF ALMADIK AÇIKLAMASI

Öte yandan Rusya Enerji Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, Bulgaristan'dan bir çalışma grubu kurulması ile ilgili resmi bir teklif almadıklarını duyurdu. 

Rus gazını Karadeniz üzerinden Güney ve Orta Avrupa'ya taşıması öngörülen Güney Akım Boru Hattı Projesi, AB üçüncü enerji paketi çerçevesine uymadığı gerekçesiyle Avrupa Komisyonu'nun isteği üzerine Bulgaristan tarafından 2014 Haziran ayında askıya alınmıştı. Rusya devlet başkanı Vladimir Putin de resmi olarak Aralık 2014'te projeyi iptal ederek Türk Akımı Projesi'ni gündeme almıştı.

Çeviri-Derleme: Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler