1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güney Kıbrıs 3. tur enerji ihalelerinde şirketleri seçti

Güney Kıbrıs 3. tur enerji ihalelerinde şirketleri seçti

Enerji Günlüğü –  Güney Kıbrıs Rum hükümeti Kıbrıs'ın karasularında üçüncü tur petrol ve doğalgaz aramaları için ExxonMobil&Qatar...

Güney Kıbrıs 3. tur enerji ihalelerinde şirketleri seçti

Enerji Günlüğü –  Güney Kıbrıs Rum hükümeti Kıbrıs'ın karasularında üçüncü tur petrol ve doğalgaz aramaları için ExxonMobil&Qatar Petroleum (QP) Konsorsiyumu, Eni ve Total ile görüşecek. 

Rum Hükümeti adanın Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde bulunan 6, 8 ve 10 nolu hidrokarbon sahalarında üçüncü tur ruhsatlandırma için teklif veren sekiz şirket içinden ExxonMobil&Qatar Petroleum Konsorsiyumu, İtalyan enerji şirketi Eni ve Fransız enerji şirketi Total'i seçti. 

Güney Kıbrıs Enerji Bakanı Yiorgos Lakkotrypis, hükümet yetkililerinin şirketler ile bir araya gelerek ruhsat koşullarını belirleyeceğini ve görüşmelerin 2017 yılı Ocak ayı sonu ya da Şubat ayı başlarına kadar sonuçlanacağını açıkladı. Ruhsatların yedi yıllığına verilmesi planlanıyor.

Amerikan enerji şirketi Noble Energy, Afrodit yatağındaki 12’inci parselin ruhsatına sahip. Eni ve Total şirketleri bir önceki ihale turunda da sahanın farklı bloklarında gaz arama lisansı almışlardı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Güney Kıbrıs'ın düzenleyeceği üçüncü tur doğalgaz ihalesi kapsamında ihale edilecek 6 numaralı sahanın önemli bir bölümünün ülkemizin kıta sahanlığı sınırları içerisinde yer aldığı uyarısında bulunmuştu.

TÜRKİYE'DEN G.KIBRIS'A DOĞALGAZ İHALE UYARISI

KIBRIS GAZINDA ABD-KATAR SÜRPRİZİ: EXXONMOBİL/QP DE TALİP OLDU

GÜNEY KIBRIS 3. TUR ENERJİ İHALELERİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Önceki ve Sonraki Haberler