1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Güney Kore deneyimiyle Türkiye’de çevre dostu sanayi alanları kurulacak

Güney Kore deneyimiyle Türkiye’de çevre dostu sanayi alanları kurulacak

Enerji Günlüğü - Güney Kore ve Türkiye, atıkları geri dönüştürmek, enerji verimliliğini geliştirmek ve hava kirliliğini azaltmak için çevre dostu...

Güney Kore deneyimiyle Türkiye’de çevre dostu sanayi alanları kurulacak

Enerji Günlüğü - Güney Kore ve Türkiye, atıkları geri dönüştürmek, enerji verimliliğini geliştirmek ve hava kirliliğini azaltmak için çevre dostu sanayi parkları kuracaklar. 

Güney Kore Ticaret Sanayi ve Enerji Bakanlığı, Güney Kore ve Türkiye, atıkların geri dönüştürülmesi ve enerji verimliliğinin artırılması için çevre dostu endüstriyel parkların geliştirilmesi için işbirliğini hızlandırmaya karar verdiklerini ve bu konuda bir mutabakat anlaşmasına vardıklarını açıkladı.

Açıklamaya göre anlaşma, Güney Kore Ticaret Sanayi ve Enerji Bakanlığı ile Türkiye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında imzalandı. Mutabakat anlaşması ile yenilenebilir enerji projeleri geliştirilecek. 

Eko-endüstriyel parklar ile şirketlerin kendi fazla enerjileri ile materyalleri arasında değiş tokuş yapılmasını ve böylece enerji verimliliğinin arttırılması ve hava kirliliğinin azaltılması amaçlanıyor. Bu parklarda bir firmadan elde edilen atıklar bir başka işlem tesisinin hammaddesi haline geliyor.

Güney Kore, 2005'ten beri büyük sanayi komplekslerinde atık ve malzemeleri azaltmak, yeniden kullanmak ve geri dönüştürmek için bir eko-endüstriyel park programı uyguluyor. Bu programın uygulandığı parkları üç gün boyunca ziyaret ederek incelemelerde bulunacak olan hükümet ve sanayi yetkililerinden oluşan Türk heyeti, daha yenilikçi bir üretim sürecini olan bu programın inceliklerini gözlemleyecekler. Seul hükümeti ise Koreli şirketleri çeşitli düzeylerde eko-endüstriyel parklar geliştirme konusundaki uzmanlıklarını uygulamak için Türk projelerine katılmaları konusunda desteğini artıracak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler