1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Güney Kore Mart’ta kömür santrallerinin yarısını kapatacak

Güney Kore Mart’ta kömür santrallerinin yarısını kapatacak

60'a yakın kömür yakıtlı elektrik santrali bulunan Güney Kore, Mart ayında en az 28 kömürlü elektrik santralini kapatacak.

Güney Kore Mart’ta kömür santrallerinin yarısını kapatacak

Enerji Günlüğü - 60'a yakın kömür yakıtlı elektrik santrali bulunan Güney Kore, Mart ayında en az 28 kömürlü elektrik santralini kapatacak.

Elektrik üretiminin % 40'ını kömür yakıtlı elektrik santrallerden karşılayan Güney Kore, hava kirliliği ile mücadele çerçevesinde bu santrallerin yarısında üretimi durduracak. Güney Kore Enerji Bakanlığı, Mart ayında kömür santrallerinin en az 28'inin atıl durumda bırakılacağını açıkladı. Ülkede 60’a yakın kömür yakıtlı elektrik santrali bulunuyor.

Bakanlığın açıklamasına göre, Mart ayında dört eski kömürlü elektrik santrali, 16 bakım planı olan santral ve diğer nedenlerden dolayı en az sekiz santral kapatılacak. Ayrıca, geri kalan kömür santralleri de faaliyetlerini % 80 oranında tutacak.

Asya’nın dördüncü büyük ekonomisine sahip Güney Kore, 2017 yılından bu yana 30 yıldan daha eski kömür yakıtlı elektrik santrallerini geçici olarak kapattı. 

Önceki ve Sonraki Haberler