1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Güney Kore ulaşımda hidrojen yakıtı kullanacak

Güney Kore ulaşımda hidrojen yakıtı kullanacak

Enerji Günlüğü - Güney Kore, 2022 yılına kadar yapılacak deneme çalıştırmalarının tamamlanmasıyla 2025 yılında hidrojen yakıtlı trenleri hizmete...

Güney Kore ulaşımda hidrojen yakıtı kullanacak

Enerji Günlüğü - Güney Kore, 2022 yılına kadar yapılacak deneme çalıştırmalarının tamamlanmasıyla 2025 yılında hidrojen yakıtlı trenleri hizmete almayı planlıyor. 

Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı, çevre kirliliğine sebep olan ince toz problemiyle başa çıkmak için 2035 yılına kadar kamyonlar ve iş makinaları dahil bütün ticari araçlarda hidrojenle çalışan yakıt pili kullanmayı hedeflediklerini açıkladı. 

İktidar partisinin Ulaştırma Bakanı adayı Choi Jeong-ho’nun araçların yakıt pili ve hidrojen yakıtıyla çalıştırılması projesi, Güney Kore Ulaştırma Bakanlığı tarafından yayınlandı. Choi, araştırma ve geliştirme çalışmalarıyla birlikte 2022 yılına kadar yapılacak deneme çalıştırmalarının tamamlanmasıyla hidrojenle çalışan trenleri 2025 yılında büyük hidrojen yakıt hücresi otobüsleri tarafından desteklenecek tren istasyonu merkezleriyle birlikte hizmete almayı planladığını açıkladı. 

YEŞİL ŞEHİR PLANI

Choi Jeong-ho, sadece yakıt pili ve hidrojen yakıtıyla çalışan otobüsler ve trenlerin olacağı bir pilot şehir tasarlamayı planladığını söyledi. Ulaştırma Bakanlığı’nda Choi’nin teklifleri konusunda görüş birliği bulunduğu belirtildi. Bir bakanlık yetkilisi, “Atanma işleminin yapılmasını takiben Bakanlık, bu hedefi gerçekleştirmek için bir yol haritası hazırlayacak” dedi. 

YENİLENEBİLİRE 115 MİLYON DOLAR YATIRIM

Aynı gün, Sanayi Bakanlığı gelecek 3-4 yıl içinde 23 yenilenebilir enerji projesine 115 milyon dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı. Bakanlık, yenilenebilir enerjinin sanayide kapasiteyi güçlendirmede yoğunlaşacağını belirtti.

 
Önceki ve Sonraki Haberler