1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Güngör Enerji, depolamalı rüzgar santrali kuracak

Güngör Enerji, depolamalı rüzgar santrali kuracak

Güngör Enerji, 916 milyon TL yatırımla Balıkesir ve Manisa il sınırları içinde 20 MW kurulu gücünde Şahinkaya Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

Güngör Enerji, depolamalı rüzgar santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Balıkesir ve Manisa il sınırları içinde 20 MW kurulu gücünde Şahinkaya Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 20 MWh kapasiteliElektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Güngör Enerji Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından Balıkesir ili, Sındırgı ilçesi ile Manisa İli, Akhisar ilçesi sınırları içerisinde Şahinkaya Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve Elektrik Depolama Tesisi (EDT) projesinin yatırımı ve işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 916 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 6 adet rüzgar türbininden oluşan toplam 20 MW kurulu gücünde rüzgar enerji santrali kurulacak. Rüzgar türbinlerinin 4 adedi Balıkesir il sınırları içinde iki adedi de Manisa il sınırları içinde yer alacak. Ayrıca 0,1 hektarlık alanda 20 MWh kapasiteli elektrik depolama tesisi kurulacak. Tesiste lityum-iyon teknolojisi kullanılacak.

Şahinkaya RES’te yılda 80 milyon kWh elektrik üretilmesi bekleniyor. Üretilecek elektrik enerjisi, Bigadiç TM’nin OG Barasına bağlanacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler