1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Günısılar yüzde 13 enerji tasarrufu sağlıyor

Günısılar yüzde 13 enerji tasarrufu sağlıyor

Enerji Günlüğü - Güneş enerjili su ısıtma sistemi bulunan evlerin enerji tüketimlerinin yüzde 13 oranında azaldığı kaydedildi. Sabancı Üniversitesi’nden...

Günısılar yüzde 13 enerji tasarrufu sağlıyor

Enerji Günlüğü - Güneş enerjili su ısıtma sistemi bulunan evlerin enerji tüketimlerinin yüzde 13 oranında azaldığı kaydedildi. 

Sabancı Üniversitesi’nden Erdal Aydın, Hollanda Maastricht Üniverisitesi’nden Piet Eichholtz ve Kanada Concordia Üniversitesi’nden Erkan Yönder tarafından hazırlanan “Gelişmekte Olan Ülkelerde Konut Güneş Enerjili Su Isıtıcılarının Ekonomisi: Türkiye Örneği” adlı çalışmada, Türkiye’de oldukça yaygın olan ve genelde ‘Günısı’ olarak bilinen güneş enerjili su ısıtma sistemlerinin enerji tasarruf politikaları açısından önemi değerlendirildi. Yüzde 61’i hala ısıtmada kömür gibi fosil yakıt kullanan yaklaşık 23 bin Türk hanesinde yapılan araştırmaya göre, bu sistemler konutlarda toplam enerji tüketimini yüzde 13 oranında azaltıyor.

EVLERİN EMLAK DEĞERİ DE ARTIYOR

Ayrıca emlak piyasasında bu sistemlerin fiyatlara yansıması enerji verimliliği ile faturalardaki azalmadan çok daha ilgi çekiyor. Bu sistemler evlerin kira değerini yüzde 3 ve satış değerlerini de yüzde 6 oranında arttırıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler