1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Gürcistan elektriği yolda

Gürcistan elektriği yolda

Enerji Günlüğü -Gürcistan’da yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin Türkiye'ye iletiminin doğalgaz bağımlılığını kısmen de olsa...

Gürcistan elektriği yolda

Enerji Günlüğü -Gürcistan’da yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektriğin Türkiye'ye iletiminin doğalgaz bağımlılığını kısmen de olsa azaltması bekleniyor.

Dışişleri Komisyonu, Türkiye ile Gürcistan arasında enerji işbirliğine ilişkin anlaşmanın onaylanmasına ilişkin tasarıyı görüşecek.

Komisyona sunulan tasarının gerekçesinde, “Gürcistan’ın yenilenebilir enerji açısından potansiyeli yüksek olmasına rağmen pazarı küçüktür. Bu sebeple hidrolik kaynaklardan üretilecek ucuz elektriğin ülkemize getirilebilmesi mümkündür. Bu kapsamda, ülkenin hidrolik potansiyeli Türk yatırımcılar tarafından değerlendirilmektedir.” ifadesi yer aldı.

Anlaşma ile, tesis iletim, teknik işbirliği ve yardım teminine ilişkin kontratların 2016’dan önce imzalanması hususları düzenleniyor.

GÜRCİSTAN BORCUNU KABUL ETTİ

Gürcistan ayrıca, darbe dönemlerinde arşivlerin yandığı gerekçeleriyle çok defa reddettiği, 1990 ve 2011 arasında Türkiye’ye olan elektrik borcunu da kabul etti.

Önceki ve Sonraki Haberler