1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Gürmen Group RE100 Ligi’ne kabul edildi

Gürmen Group RE100 Ligi’ne kabul edildi

Enerji Günlüğü – Gürmen Group, Yenilenebilir Enerji Ligi RE100’e kabul edildi. RE100 Yenilenebilir Enerji Ligi, elektrik ihtiyacının %100’ünü...

Gürmen Group RE100 Ligi’ne kabul edildi

Enerji Günlüğü – Gürmen Group, Yenilenebilir Enerji Ligi RE100’e kabul edildi. 

RE100 Yenilenebilir Enerji Ligi, elektrik ihtiyacının %100’ünü yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı taahhüt eden şirketler için global bir kurumsal liderlik girişimi olarak tanımlanıyor. Gürmen Group, RE100 arasına kabul edilen bir Türk şirketi olarak; Ikea Group, Aeon, Aviva, AXA, BBVA, Danone, E-bay, Facebook, General Motors, Goldman Sachs, Google gibi markaların yanında yerini aldı. 

RE100 üyeleri kullandıkları elektriği yenilenebilir kaynaklardan karşılayarak iklim değişikliği etkilerinin en aza indirgenmesine katkıda bulunuyor. RE100’de telekomünikasyondan tekstile, otomotivden mobilya sektörüne kadar dünya devi 150’nin üzerinde marka bulunuyor.

RE100 girişimini organize eden The Climate Group CEO’su Helen Clarkson, Gürmen Group’un başarısıyla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı, “Gürmen Group, %100 yenilenebilir elektrik taahhüdüyle Türkiye’deki binlerce firmaya örnek oluyor ve yenilenebilir enerjinin ekonomik büyümeye destek olabileceğini gösteriyor. Bu yıl Climate Week’te RE100’ün yeni coğrafyalara ulaşmasını kutluyoruz”.

Önceki ve Sonraki Haberler