1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hamburg iki yolda dizel araçları yasakladı

Hamburg iki yolda dizel araçları yasakladı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın ikinci büyük şehri olan Hamburg, bu ayın sonundan itibaren iki yolda dizel araçları yasakladı.Hambug, dizel araçları...

Hamburg iki yolda dizel araçları yasakladı

Enerji Günlüğü - Almanya’nın ikinci büyük şehri olan Hamburg, bu ayın sonundan itibaren iki yolda dizel araçları yasakladı.

Hambug, dizel araçları iki yolda yasaklayan ilk Alman şehri oldu. Hamburg’da hava kalitesini artırmak amacıyla 31 Mayıstan itibaren iki yolda benzinli araçlar yasaklandı.

Hamburg Çevre Ajansı, Almanya'daki idari mahkemenin, Şubat ayında dizel yasaklarının yolunu açan kararı sonrasında, aşırı hava kirliliği seviyesine sahip sokaklarda eski dizel araçlarını yasaklama planlarını uygulamaya başladıklarını açıkladı. Ancak şehrin hava kalitesi için bu adımın tek başına yeterli olmayacağı kaydediliyor.

Mahkeme, Hamburg'un hava kalitesi iyileştirmek için nitrojen oksit (NOx) kirlilik seviyelerinin 2020 yılına kadar sınır değerlere uygun hale getirilmesi gerektiğini açıklamıştı. Mahkeme ayrıca, yasakların aşırı kirlilik seviyelerini başka bir yere transfer etmesi halinde sorgulanabilir olduğunu da açıkladı.

HAMBURG'TA İKİ YOLDA DİZEL ARAÇ YASAĞI BAŞLADI

Önceki ve Sonraki Haberler