1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Harmanlık RES şebekeye bağlanıyor

Harmanlık RES şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Harmanlık Rüzgar Enerji Santrali'nin şebekeye bağlanması için kurulacak enerji iletim hattının inşası için ihtiyaç duyulan bazı...

Harmanlık RES şebekeye bağlanıyor

Enerji Günlüğü - Harmanlık Rüzgar Enerji Santrali'nin şebekeye bağlanması için kurulacak enerji iletim hattının inşası için ihtiyaç duyulan bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Bakanlar Kurulu, Harmanlık RES'in şebeke bağlantısını sağlayacak iletim hattının kurulması için bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

Buna göre, bağlantı anlaşması uyarınca tesis edilecek "154 kV (Karacabey TM-Akçalar TM) Brş.N-Harmanlık RES (Girdi-Çıktı) Enerji İletim Hattı Projesi" kapsamında, söz konusu güzergâha isabet eden taşınmazlarda direk yerleri mülkiyet şeklinde, iletken salınım gabarisi ise irtifak hakkı kurulmak suretiyle Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak. 

LİSANS ESKODA ENERJİ'NİN

Bursa ili Karacabey ilçesinde yapılması hedeflenen harmanlık RES için Eskoda Enerji Üretim Pazarlama İthalat ve İhracat Anonim Şirketi’ne EPDK tarafından 6 Aralık 2012 tarihinde 49 yıllık üretim lisansı verilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler