1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Harran’ın bitkisel atıkları elektriğe dönüşecek

Harran’ın bitkisel atıkları elektriğe dönüşecek

Haktanır Biyokütle Enerji, Harran’da kuracağı 5 MW kapasiteli biyokütle santralinde bölgenin bitkisel atıklarını elektriğe dönüştürecek.

Harran’ın bitkisel atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Haktanır Biyokütle Enerji, Harran’da kuracağı 5 MW kapasiteli biyokütle santralinde bölgenin bitkisel atıklarını elektriğe dönüştürecek.

Haktanır Biyokütle Enerji Üretim San. Ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Şanlıurfa İli, Harran İlçesi, Diriliş Mahallesi’nde 5 bin hektarlık alanda 5 MW kurulu güce sahip bir biyokütle tesisi inşa edilmesi planlanıyor. 

Yaklaşık 10 milyon lira yatırımla kurulacak olan Haktanır Biyokütle Enerji Santrali projesinde bölgeden temin edilecek bitkisel atıklar (pamuk sapı, buğday sapı, arpa sapı, mısır sapı, yulaf vb.) yakılarak elde edilecek biyogazdan elektirik enerjisi üretilecek. Tesiste sadece bitkisel atıklar yakıt olarak kullanılacak. Aynı zamanda çiftçiler için önemli bir sorun olan tehlikesiz bitkisel atıkların (pamuk sapı, buğday sapı, mısır sapı vb.) bertarafı da gerçekleştirilmiş olacak.

Tesise saatte 5,31 ton bitkisel atık işlenecek ve piroliz yöntemi ile gazlaştırma işlemi yapılacak. Dolayısıyla tesiste yıllık 38.232 ton bitkisel atık hammadde olarak kullanılacak. 

Santralde yılda 35.000.000 kWh’lık elektrik enerjisi üretimi yapılacağı öngörülüyor. Tesiste üretilen elektrik enerjisi ulusal şebekeye verilecek.

Enerji Günlüğü

 

Önceki ve Sonraki Haberler