1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hawaii, %100 temiz elektrik kullanacak

Hawaii, %100 temiz elektrik kullanacak

Enerji Günlüğü - ABD'nin Hawaii Eyaleti, en geç 2045 yılında elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan üretmek için Kanun çıkardı.Solarserver...

Hawaii, %100 temiz elektrik kullanacak

Enerji Günlüğü - ABD'nin Hawaii Eyaleti, en geç 2045 yılında elektrik ihtiyacının tamamını yenilenebilir kaynaklardan üretmek için Kanun çıkardı.

Solarserver sitesinde yer alan habere göre, ABD Eyaleti Hawaii'de, geçen hafta en geç 2045 yılında tüm elektrik ihtiyacının yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması için bir kanun çıkarıldı.

Çıkarılan 97 numaralı Kanun'a göre 2020 yılına kadar Eyalet'te tüketilecek elektrikteki yenilenebilir kaynakların payı yüzde 30'a ulaşacak. Bu ara hedefe ulaşılamazsa, Hawaii'deki elektrik üretim şirketleri, fosil yakıtlardan üretecekleri her fazla kWh elektrik için 2 cent ceza ödeyecek.

Blue Planet Foundation Müdürü Jeff Mikulina konuya ilişkin açıklamasında "Hawaii tarih yazıyor. Sadece adalarımız için değil, bütün dünya için" dedi.

"Bu hafta fosil yakıttan elektrik tüketimin bitiş tarihini belirledik" diyen Blue Planet Foundation Başkanı Henk Rogers şöyle devam etti:

“Hawaii dünya ya bir sinyal gönderdi. http://enerjigunlugu.net Yüzde 100 yenilenebilir enerji sadece bir vizyon değil, aynı zamanda bir taahhüt."

ABD Başkanı Obama 10 Haziran 2015 tarihinde yayınladığı twitter mesajında "Hawaii şimdi kendisine bir hedef belirledi. Elektriğin tamamını yüzde 100 yenilenebilir enerjiden üretecek" demişti.

Hawaii Eyaleti'nde yenilenebilir enerjiden üretilen elektriğin payı son beş yılda iki katına çıkmış. Adalar şu anda elektriğin yüzde 22 sini güneş, rüzgar, jeotermal ve diğer yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyor.

Çeviri-Derleme: Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler