1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hawaii tüm elektriğini yenilenebilirden sağlayacak

Hawaii tüm elektriğini yenilenebilirden sağlayacak

Enerji Günlüğü – Hawaii doğalgazı geçiş yakıtı olarak kullanmadanyüzde yüz yenilenebilir enerji hedefine ulaşıyor.Amerika Birleşik Devletleri'nin...

Hawaii tüm elektriğini yenilenebilirden sağlayacak

Enerji Günlüğü – Hawaii doğalgazı geçiş yakıtı olarak kullanmadanyüzde yüz yenilenebilir enerji hedefine ulaşıyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nin eyaletlerinden biri olan Hawaii'de Vali David Ige, geçtiğimiz hafta Başkent Honolulu'da yapılan Asya Pasifik İnovasyon Zirvesi'nde 2045 yılına kadar fosil yakıtlı elektrik santrallerinde geçiş için doğalgaz kullanmak yerine doğrudan tamamıyla yenilenebilir enerji kaynaklarına geçiş yapacaklarını açıkladı.

Vali Ige, Adada yapılan LNG yatırımlarının uzun vadede bir kazanç getirmeyeceğini, bu yatırımların oldukça yersiz olduğunu belirterek, bu yatırımlar yerine tamamiyle temiz enerjiye yatırım yapılması gerektiğini ifade etti.

Vali Ige, 8 Haziran 2015'te ABD ile imzaladığı anlaşma çerçevesinde 30 yıl içinde Hawaii elektriğinin tamamıyla yenilenebilir kaynaklardan üretilmesi çağrısında bulundu.

İklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde ABD Ordusu ile de yenilenebilir enerji konusunda ortaklık kuran Hawai yenilenebilir enerji konusunda lider konuma geldi. Hawaii'de üretilen elektriğin yüzde 15'i ABD Ordusu tarafından satın alınıyor.

EVLERİN YÜZDE 15'İNDE GÜNEŞ PANELİ VAR

Elektrik fiyatlarının oldukça yüksek olduğu Hawaii'de, devlet elektrik şirketi HECO bu hedef için ABD merkezi yönetimi ve Ordusu ile işbirliği yapıyor. Şirket CEO'su Alan Oshima, Hawaii'deki evlerin yüzde 15'inin çatılarında güneş panelleri olduğunu belirterek, bunun üçe katlamasını beklediğini ifade etti.

Hawaii'de güneş ve rüzgar enerjisi potansiyelinin yanında volkanı tetikleyeceği endişesine rağmen oldukça önemli bir jeotermal potansiyeli de bulunuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler