1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Hema Termik Santrali için çevre düzeni planları değişti

Hema Termik Santrali için çevre düzeni planları değişti

Enerji Günlüğü - Amasra'da kurulması planlanan ve 'ÇED Olumlu' kararı verilen Hema Termik Santrali için çevre düzeni planları değişti.Hema Elektrik...

Hema Termik Santrali için çevre düzeni planları değişti

Enerji Günlüğü - Amasra'da kurulması planlanan ve 'ÇED Olumlu' kararı verilen Hema Termik Santrali için çevre düzeni planları değişti.

Hema Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Bartın Amasra İlçesi, Çapak Koyu mevkiinde yapılması planlanan Hema Termik Santrali, Kalker Ocakları ve Kül Depolama Sahası' projesinin gerçekleştirilebilmesi amacıyla talep edilen Zonguldak-Bartın-Karabük Planlama Bölgesi 1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda değişiklik yapıldı. 

Hema Limanı (Dolgu Alanı ve Rıhtım)' projesine ilişkin alınan 'ÇED Olumlu' kararının kendilerine iletildiğini belirten Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, anılan faaliyet sahasının planda gösterilmesi hususu değerlendirilerek talep doğrultusunda söz konusu çevre düzeni planında 'Hema Termik Santrali, Kalker Ocakları ve Kül Depolama Sahası', 'Hema Limanı (Dolgu Alanı ve Rıhtım)' ve Filyos Endüstri Bölgesi amaçlı değişiklik yapıldığını ifade etti. 

Projelerle ilgili Bartın ve Bartın Kıyı Kesimi Planlama Alt Bölgesi 1/25 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı'nda da değişiklik yapıldığı kaydedildi.

HEMA ELEKTRİK'İN AMASRA SANTRALİ İÇİN ÇED BAŞVURUSU İNCELEMEDE

HEMA TERMİK ÇED KARARINA YARGI İPTALİ

Önceki ve Sonraki Haberler