1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hess, 2016'da ABD'nin en yeşil enerji şirketi oldu

Hess, 2016'da ABD'nin en yeşil enerji şirketi oldu

Enerji Günlüğü -  Amerikan enerji şirketi Hess Corporation, 2016 yılında Newsweek’in Green Rankings listesinde Amerika’nın en büyük 500 kurumu...

Hess, 2016'da ABD'nin en yeşil enerji şirketi oldu

Enerji Günlüğü -  Amerikan enerji şirketi Hess Corporation, 2016 yılında Newsweek’in Green Rankings listesinde Amerika’nın en büyük 500 kurumu arasında en üst sırada yer aldı.

New York merkezli bir Amerikan entegre petrol şirketi olan Hess Corporation, kurumsal çevre performansı konusunda dünyanın en tanınmış değerlendirmelerinden biri olan Newsweek Yeşil Sıralaması ABD 500'de 2016'nın 1 numaralı petrol ve gaz şirketi  oldu.

Hess Corporation Çevre İş Sağlığı ve Güvenliği Başkan Yardımcısı Alex Sagebien, dünyanın enerji talebini, çevreye sorumlu bir şekilde karşılamaya yardım etmekte kararlı olduklarını söyledi.

Liste, sürdürülebilirlik ve piyasa değeri ile ABD'deki en büyük 500 halka açık şirketin çevresel etkilerini yansıtan son derece prestijli bir liste. Corporate Knights Capital'in "Yeşil Gelir" skoru HIP (İnsan Etkisi+ Kar) Yatırımcı A.Ş. ile birlikte 2016 sıralamasını değerlendirmek ve çevresel performansını ölçmek için yaptıkları araştırmalar, sekiz göstergeye dayanarak yapıldı.

Ham petrol ve doğal gaz araması ve üretimi yapan Hess Corporation, Kurumsal Sorumluluk dergisinin Nisan ayında yapılan 2016 için En İyi 100 Kurumsal Yurttaş prestijli listesinde petrol ve gaz şirketleri arasında da ilk sırada yer almıştı. Hess son dokuz yıldır her sene bu listeye girmeyi başardı ve son üç yıldır art arda 1 numaralı petrol ve gaz şirketi oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler