1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hilton Worldwide Enerji Direktörü pedal çevirdi

Hilton Worldwide Enerji Direktörü pedal çevirdi

Enerji Günlüğü - Hilton Worldwide Enerji Direktörü Ed Gray, enerjinin önemini vurgulamak için çıktığı uluslararası bisiklet yolculuğunun finalini...

Hilton Worldwide Enerji Direktörü pedal çevirdi

Enerji Günlüğü - Hilton Worldwide Enerji Direktörü Ed Gray, enerjinin önemini vurgulamak için çıktığı uluslararası bisiklet yolculuğunun finalini Hilton İstanbul’da yaptı.

Gelişmekte olan ülkelerde enerjiye erişimi artırmak için uluslararası yardım örgütü Practical Action adına bağış toplayan Hilton Worldwide Enerji Direktörü Ed Gray 23 günde 7 Avrupa ülkesinde yaklaşık 3.400 km. mesafeyi bisikletle kat etti.

Hilton İstanbul çalışanları, Ed Gray’i coşkuyla karşıladı. Hilton İstanbulOtel Müdürü Rainer Gieringer, “Bu önemli sorunun çözülmesi için farkındalık yaratan ve bağış toplayan Ed’i karşılamaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Hilton Worldwide Enerji Direktörü Gray, “Hilton İstanbul’da gördüğüm sıcak karşılama ve yolculuğum sırasında karşılaştığım pek çok insanın cömert bağışları benim için çok değerli. Enerji, sektörümüz için çok önemli bir kaynak ve benim amacım da Avrupa çapında yaptığım bu yolculukla bu konudaki farkındalığı artırmak” şeklinde konuştu.

Yolculuğuna Hollanda’da başlayıp İstanbul’da bitiren Gray, Malavi’nin Bondo kentinde şelale suyundan ev, hastane, okul ve şirketlere enerji sağlamayı hedefleyen bir mikro-hidroelektrik santrali projesi için yaklaşık 29 bin Euro bağış toplamayı hedefliyor. Practical Action Örgütü’ne göre, şu anda Bondo’daki elektrik eksikliği, insan hayatını tehdit ediyor. Hava kararınca sağlık hizmetlerine erişilemiyor ve hayati önem taşıyan aşıları saklayacak buzdolabı bulunmuyor. Odun toplamaya ayrılan uzun zaman nedeniyle eğitim veya iş için çok az zaman kalıyor.

Gray, ayrıca güzergahı üzerinde Hilton İstanbul da dahil olmak üzere Hilton Worldwide otelleri tarafından gerçekleştirilen yenilikçi sürdürülebilirlik projelerinden örnekler topladı.

Hilton Worldwide, Ed Gray’i bağış toplama çabalarına katkıda bulunmak amacıyla 5 bin ABD doları Travel with Purpose™ Action Grant (Faaliyet Bağışı) ile ödüllendirdi

Önceki ve Sonraki Haberler