1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hindistan Demiryolları güneş ve rüzgar ile yeşillenecek

Hindistan Demiryolları güneş ve rüzgar ile yeşillenecek

Hindistan demiryolu ağını 10 yıl içinde dünyanın ilk yüzde 100 yeşil demiryolu ağı haline getirmeyi planlıyor.

Hindistan Demiryolları güneş ve rüzgar ile yeşillenecek

Enerji Günlüğü - Hindistan demiryolu ağını 10 yıl içinde dünyanın ilk yüzde 100 yeşil demiryolu ağı haline getirmeyi planlıyor.

Hindistan’da toplam elektrik tüketiminde % 2,4 pay ile en büyük elektrik tüketicisi olmasının yanında yıllık 2,6 milyar litre benzin tüketimiyle üçüncü en büyük benzin tüketicisi konumundaki trenler artık yenilenebilir enerji ile çalışacak. Hindistan Parlamentosu, ulusal demiryolu işletmesinin mevcut mali yılda 1 GW güneş enerjisi üretim kapasitesi ile 200 MW rüzgar enerjisi kapasitesi kurma ve 2025'te güneş enerjisi kapasitesini 5 GW’a çıkarma amacıyla yeni bir ihale planladığını açıkladı. Böylece Hindistan demiryolu ağı bu yıl elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu yenilenebilir enerjiden karşılayacak.

Hindistan Demiryolları Bakanı Piyush Goyal, güneş enerji kurulumlarının trenlerin çatıları yerine hat boyu ve statik çatı tesisatı üzerinde olması üzerinde yoğunlaşılacağını kaydetti. 

Hindistan demiryolu operatörü halihazırda 88 MW kapasiteli güneş santrali ve 103 MW kapasiteli rüzgar santrali kurmuş durumda.

Önceki ve Sonraki Haberler