1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hindistan elektriğinin yüzde 60'ını yenilenebilir kaynaklardan üretecek

Hindistan elektriğinin yüzde 60'ını yenilenebilir kaynaklardan üretecek

Enerji Günlüğü - Hindistan, 2027 yılına kadar elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 60'ını yenilenebilir enerji kaynaklarında elde etmeyi planlıyor.Geçtiğimiz...

Hindistan elektriğinin yüzde 60'ını yenilenebilir kaynaklardan üretecek

Enerji Günlüğü - Hindistan, 2027 yılına kadar elektrik ihtiyacının yaklaşık yüzde 60'ını yenilenebilir enerji kaynaklarında elde etmeyi planlıyor.

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan on yıllık enerji planına göre Hindistan hükümeti, 2027 yılına kadar toplam elektrik ihtiyacının yüzde 57'sinin fosil yakıt olmayan kaynaklardan elde etmeyi bekliyor. Paris İklim Anlaşmasında hedef 2030 yılına kadar yenilenebilir kaynakların payını yüzde 40'a çıkarmaktı. Böylece Hindistan, Paris İklim Anlaşma hedeflerinin yaklaşık 3.5 yıl önünde seyredecek.

Plan ayrıca 2027 yılına kadar ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayabilmek için yeni bir kömür yakıtlı elektrik santraline ihtiyaç olmayacağını da kaydediyor. 

Son bir kaç yıl içinde Hindistan'da özel sektörün yenilenebilir enerji yatırımları arttı. Dünyanın dördüncü büyük sera gazı salan ülkesi olan Hindistan'da geçen yıl Japon Softbank güneş sektörüne 20 milyar dolar, Fransız EDF de 2 milyar dolar yatırım yaptı. 

Hindistan, toplam yenilenebilir enerji kurulu gücünü 275 GW'a çıkarmayı, ek olarak hidroelektrik santral kurulumlarını 72 GW'a ve nükleer enerji kurulumunu da 15 GW'a çıkarmayı hedefliyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler