1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hindistan gaz ağını geliştiriyor

Hindistan gaz ağını geliştiriyor

Enerji Günlüğü - H-Energy, Hindistan'ın Güneybatı bölgesinde 635 kilometre uzunluğunda bir doğalgaz boru hattını inşa edecek. Hintli enerji şirketi...

Hindistan gaz ağını geliştiriyor

Enerji Günlüğü - H-Energy, Hindistan'ın Güneybatı bölgesinde 635 kilometre uzunluğunda bir doğalgaz boru hattını inşa edecek. 

Hintli enerji şirketi H-Energy Private Limited (HEPL), Hindistan Petrol ve Doğalgaz Düzenleme Kurumu (PNGRB) tarafından düzenelenen doğalgaz boru hattı ihalesini kazandı. Böylece şirket, Hindistan'ın Güneybatı bölgesinde 635 kilometre uzunluğundaki Jaigarh - Goa -Mangalore Doğalgaz Boru Hattı'nı inşa edecek. 

Jaigarh - Goa -Mangalore Doğalgaz Boru Hattı'nın ülkenin Güneybatı sahil şeridindeki Ratnagiri, Sindhudurg, Goa, Karwar, Udupi ve Mangalore şehirlerinde bulunan rafineriler, gübre fabrikaları, petrokimya fabrikaları ve enerji santrallerini birbirine bağlaması planlanıyor. 

Boru hattı aynı zamanda bölgede gaz dağıtım ağının bir giriş kapısı gibi işlev görecek. Hattın yapımının 2019 yılı ortalarına kadar tamamlanması hedefleniyor. 

H-Energy aynı zamanda ülkenin Güneyindeki ilk doğalgaz boru hattı olan 715 kilometre uzunluğundaki Contai–Dattapulia–Jajpur–Dhamra–Cuttack-Paradip Boru Hattı'nı da inşa edecek.

Önceki ve Sonraki Haberler