1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hindistan`da güneş kömürden ucuz

Hindistan`da güneş kömürden ucuz

Enerji Günlüğü - Fortum Energy'nin Hindistan'da kurulacak 700 MW'lık güneş enerjisi santrali için verdiği şimdiye kadarki en düşük teklif (4.34 Rupi)...

Hindistan`da güneş kömürden ucuz

Enerji Günlüğü - Fortum Energy'nin Hindistan'da kurulacak 700 MW'lık güneş enerjisi santrali için verdiği şimdiye kadarki en düşük teklif (4.34 Rupi) ile güneş enerjisi kömürden daha ucuz hale geldi.

Hindistan Enerji Bakanı Piyush Goyal twitterdan paylaştığı twitte güneş enerjisinin kömürden daha ucuz olduğunu söyledi. Hindistan Racastan Eyaleti'nde yapılması planlanan 420 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali kurulması amacıyla düzenlenen ihaleye atıfta bulunan Goyal, sözkonusu santralin saha, iletim vb masrafları da dahil olmak üzere kömürden daha ucuza malolacağını ifade etti.

İhale için Finlandiyalı Fortum Energy, 700 MW'lık GES için en düşük fiyatı vererek her kilovat saat için 4.34 Rupi (0.06 USD/kWh) fiyat verdi. Bu fiyat şimdiye kadar Hindistan'ın aldığı en düşük teklif.

Halihazırda 5 GW'a yakın güneş kurulum kapasitesine sahip Hindistan 2022 yılına kadar 100 GW güneş kurulumunu hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler