1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hindistan’dan dev LNG ithalatı planı

Hindistan’dan dev LNG ithalatı planı

Enerji Günlüğü - Hindistan LNG ithalat kapasitesini yılda 70 milyon tonun üstüne çıkarmayı ve LNG terminal sayısını da 7 adet artırarak 11’e çıkarmayı...

Hindistan’dan dev LNG ithalatı planı

Enerji Günlüğü - Hindistan LNG ithalat kapasitesini yılda 70 milyon tonun üstüne çıkarmayı ve LNG terminal sayısını da 7 adet artırarak 11’e çıkarmayı planlıyor.

Asya’nın en büyük ve hızlı büyüyen ekonomilerinden biri olan Hindistan 2022'ye kadar elektrikte doğal gazın payını % 6,5'ten % 15'e çıkarmayı planlıyor. Bu planın hayata geçirilmesi için Hindistan’ın büyük miktarda ithalat yapması ve daha fazla LNG terminali inşa etmesi gerekeceği belirtildi. 

LNG TERMİNAL SAYISI 11’E YÜKSELECEK

İktidar Partisi Bharatiya Janata Party’nin (BJP) Sözcüsü Narendra Taneja, Hindistan'ın LNG almak için dört terminalinin bulunduğunu ve yılda 20 milyon ton süper donmuş yakıt ithal ettiğini belirtti. Ancak sözcü, gelecek yedi yılda hükümetin başka 11 terminal inşa etme planı olduğunu söyledi. Bunun da Hindistan'ın LNG ithalat kapasitesini 70 milyon ton/yıldan daha yukarı çekecek ve bu da Çin'in geçen yıl doğal gaza geçiş programından beri en hızlı gaz ithal hızı olacağı belirtildi. 

Bali'de konuşan Taneja, Hindistan'ın talebi karşılamak için zamanla 15 terminalden daha fazlasına ihtiyacı olacağını da sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler