1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hisar Enerji`den Aydın`a 5 MW`lık GES

Hisar Enerji`den Aydın`a 5 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Hisar Enerji, Aydın'da 5 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.Hisar Güneş Enerji Üretim A.Ş. tarafından Aydın İli,...

Hisar Enerji`den Aydın`a 5 MW`lık GES

Enerji Günlüğü - Hisar Enerji, Aydın'da 5 MW kurulu gücünde Güneş Enerjisi Santrali kuracak.

Hisar Güneş Enerji Üretim A.Ş. tarafından Aydın İli, Buharkent İlçesi, Savcıllı Mahallesi, Deliağadağı Mevkii, M21B01C Pafta, 937, 938 ve 939 Parsel numarasında birbirinden bağımsız ve her biri 0,99 MW gücünde 5 Güneş Enerji Santrali kurulması planlanıyor.

Toplam kurulu gücü 4,95 MWe olması planlanan Güneş Enerji Santrali toplam 53029,302 m2’lik alana kurulacak. Kurulması planlanan 5 adet lisanssız elektrik üretim tesisinin her birinde 6 545 adet ince film veya organik yapılı fotovoltaik panel ve her biri 30 kW olan 33 adet evirici (invertör) kullanılacak

Proje bedeli 4 500 000 TL olarak belirlenen Güneş enerjisi tesisinde üretilecek elektrik enerjisi, enerji iletim hattıyla Sarayköy TM enerji iletim hattına bağlanacak.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Aydın Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler