1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Hollanda doğalgaz üretiminde frene bastı

Hollanda doğalgaz üretiminde frene bastı

Enerji Günlüğü - Hollanda, Avrupa'nın en büyük, dünyanın onuncu büyük gaz sahası olan Groningen gaz sahasındaki üretimini %15-20 oranında azaltacak.Hollanda,...

Hollanda doğalgaz üretiminde frene bastı

Enerji Günlüğü - Hollanda, Avrupa'nın en büyük, dünyanın onuncu büyük gaz sahası olan Groningen gaz sahasındaki üretimini %15-20 oranında azaltacak.

Hollanda, Avrupa’nın en büyük, dünyanın onuncu büyük gaz sahası olan Groningen gaz sahasındaki üretimini yerel halkın ve politikacıların depremlere neden olduğu gerekçesiyle yaptıklarıprotestolar nedeniyle % 15 ila %20 arasında azaltacak. Sahada üretilen doğalgaz hem ülke içinde tüketiliyor, hem de Almanya, İtalya, Fransa ve İngiltere’ye ihraç ediliyor.

Konuyla ilgili olarak, Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem eğer daha az doğal gaz çıkartırlarsa bunun bir maliyeti olacağını belirtti.

Sahada işletmeci olan ve Shell ve ExxonMobil ortak girişimi olan Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) şirketine göre, sahanın toplam üretim hacmi 2.800 milyar m3. 2012 yılı üretimi tahminen 49 milyar m3 idi. Şirket sahadaki doğalgaz üretiminin en azından bir elli yıl daha devam edeceğini öngörüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler