1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hollanda’da EV akü geri dönüşümlü depolama sistemi kuruldu

Hollanda’da EV akü geri dönüşümlü depolama sistemi kuruldu

Enerji Günlüğü - Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Johan Cruijff ArenA Stadyumu’nda ikinci el ve yeni elektrikli araç aküleri kullanılarak güneş...

Hollanda’da EV akü geri dönüşümlü depolama sistemi kuruldu

Enerji Günlüğü - Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da Johan Cruijff ArenA Stadyumu’nda ikinci el ve yeni elektrikli araç aküleri kullanılarak güneş elektriğini depolayacak 3 MW’lık enerji depolama sistemi kuruldu.

Nissan, Eaton, BAM, The Mobility House ve Johan Cruijff ArenA işbirliği ve Amsterdam İklim ve Enerji Fonu (AKEF) ile Interreg desteğiyle, Avrupa’nın ticari binalarda ikinci el ve yeni elektrikli araç akülerini kullanan en büyük enerji depolama sistemi hayata geçirildi. Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da bulunan ve üst düzey uluslararası ve çok amaçlı stadyumların arasında önemli bir yere sahip olan Johan Cruijff ArenA’da 3 megawatt’lık enerji depolama sistemi hayata geçirildi. Sistem, ArenA’nın tepesindeki 4200 güneş paneli tarafından üretilen elektriği depolayacak. 

Enerji depolama sistemi, Eaton’ın güç çevrim ünitelerini ve 148 Nissan LEAF aküsüne eşdeğer aküleri bir araya getirerek, yalnızca daha sürdürülebilir bir sistem sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda elektrikli araç aküleri için de döngüsel ekonomi yaratıyor. Sistem dizel jeneratörlerinin kullanımını azaltarak sisteme yedek güç sağlayacak ve konserler esnasında ortaya çıkan pikleri normal seviyeye çekerek şebekeyi rahatlatacak.

Önceki ve Sonraki Haberler