1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Hollanda'dan emisyon azaltımı için yasa teklifi

Hollanda'dan emisyon azaltımı için yasa teklifi

Enerji Günlüğü - Dünya ortalamasının iki katı emisyon salımı gerçekleştiren Hollanda 2050’ye kadar emisyonlarını yüzde 95 oranında azaltacak.Hollanda...

Hollanda'dan emisyon azaltımı için yasa teklifi

Enerji Günlüğü - Dünya ortalamasının iki katı emisyon salımı gerçekleştiren Hollanda 2050’ye kadar emisyonlarını yüzde 95 oranında azaltacak.

Hollanda Parlamentosu’nun yüzde 75’ini temsil eden partiler, dünyanın en kapsamlı iklim yasası olacak olan yasa teklifini bugün parlementoya sundular.  Ülkede iktidar ile muhalefeti bir araya getiren yasa teklifi, Başbakan Mark Rutte’nin partisi VVD ve muhalefetteki Yeşiller başta olmak olmak üzere toplam 7 parti tarafından destekleniyor. Yasa’nın ilgili formaliteler tamamlandıktan sonra hızlıca yürürlüğe girmesi bekleniyor.

 Bu kapsamlı yasa teklifiyle ülkede emisyonların 2050 yılına kadar yüzde 95 oranında azaltılması hedefi hukuki bağlayacılık kazanıyor. Yasa aynı zamanda emisyonların 2030 yılına kadar yüzde 49 azaltılmasını da yasal zorunluluk kılıyor.

Yasa teklifi aynı zamanda, 2019 yılından sonra Hollanda hükümetlerinin her beş yılda bir iklim planlarını gözden geçirip güncellemelerini zorunlu kılıyor. 

Bu süreç Paris Anlaşması’na uyumlu bir biçimde yürütülecek. Ayrıca Enerji ve İklim Bakanlığı, düzenli olarak hedefleri takip etmek ve raporlamakla zorunlu tutuluyor.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan Hollanda’da, 2016 yılı verilerine göre kişi başına 9.6 ton emisyonla, dünya ortalamasının iki katı olarak gerçekleşiyor.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler