1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hollanda’nın güneş enerjisi kapasitesi 4,400 MW’a ulaştı

Hollanda’nın güneş enerjisi kapasitesi 4,400 MW’a ulaştı

Hollanda’nın güneş enerjisi kurulu kapasitesi geçen yıl bir önceki yıla göre %50’den fazla artarak 4,400 MW’a ulaştı. Bunun %90'dan fazlasını ise güneş kurulumları oluşturdu.

Hollanda’nın güneş enerjisi kapasitesi 4,400 MW’a ulaştı

Enerji Günlüğü - Hollanda’nın güneş enerjisi kurulu kapasitesi geçen yıl bir önceki yıla göre %50’den fazla artarak 4,400 MW’a ulaştı. Bunun %90'dan fazlasını ise güneş kurulumları oluşturdu.

Enerji ihtiyacının %80’den fazlasını ithal eden Hollanda yenilenebilir enerji yatırımlarını arttırıyor. Hollanda Merkez İstatistik Ajansı (CBS) verilerine göre, Hollanda’da kurulu güneş panellerinin kapasitesi 2018'de 1.500'den 4.414 MW'a yükseldi. Bu, bir önceki yıla göre yüzde 50'den fazla bir artışı ifade ediyor.

GÜNEŞTE KURULU GÜCÜN %90’I ÇATILARDA

Hollanda küçük bir ülke olduğu için her karış toprağını çok iyi değerlendirmek durumunda. Bu nedenle güneşte kurulu gücün %90’dan fazlasını evlerin ve iş yerlerinin çatılarına kurulan paneller oluşturdu. Çatılara kurulu güneş panellerinde iş yerlerinin payı 1662MW, barınma amaçlı konutların ise 2307MW oldu.

Böylece Hollanda toplam enerji tüketiminin %2’sini güneş enerjisinden elde etme noktasına yaklaştı. 

DEVLETTEN GÜNEŞ SEKTÖRÜNE TEŞVİK

Hollanda’da güneş enerjisine teşvik kapsamında son 5 yıldır “bankaya para yatırmaktan daha kârlı bir yatırım” mottosu ile önemli çalışmalar yürütülüyor. Hükümet 7-8 yıldır çatılara kurulan güneş panellerine belirli kotalar dahilinde teşvik veriyor. İnşaat şirketlerine yeni yapılan binalarda yenilenebilir enerji kurulumu yapması yükümlülüğü getirildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler