1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Hot Enerji Osmaniye`nin atıklarını elektriğe çevirecek

Hot Enerji Osmaniye`nin atıklarını elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Hot Atık Enerji, Osmaniye'de 1 MW kurulu gücünde Biyokütleden Aktif Karbon ve Elektrik Üretimi Tesisi kuracak.HOT Atık Enerji Geri Kazanım...

Hot Enerji Osmaniye`nin atıklarını elektriğe çevirecek

Enerji Günlüğü - Hot Atık Enerji, Osmaniye'de 1 MW kurulu gücünde Biyokütleden Aktif Karbon ve Elektrik Üretimi Tesisi kuracak.

HOT Atık Enerji Geri Kazanım ve Üretim Teknolojileri A.Ş. tarafından Osmaniye İli, Toprakkale İlçesi, Büyük Tüysüz Köyü Mevkiinde kurulu bulunan Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi sınırları içinde organik atıkların yapılacak işlemler sonucunda ayrıştırılmasıyla aktif karbon ve elektrik elde edilmesi amacıyla Biyokütleden Aktif Karbon ve Elektrik Üretimi Tesisi yapılması planlanıyor.

“Biyokütleden Aktif Karbon ve Elektrik Üretimi Tesisi” Osmaniye İli, Toprakkale İlçesi Büyüktüysüz Köyü Mevkii, Organize Sanayi Bölgesi, Fuat Tosyalı Cad. No: 2 (102 Ada, 8 Parsel) ve Ali İlbeyli Cad. No:7 (102 Ada,19 Parsel) numaralarında kayıtlı toplam 15.535,91 m2 alanın 1.400 m2’si kapalı fabrika alanı, 138 m2 idari alan olmak üzere 13.997,91 m2 açık alan olarak ayrılacak.

950 bin TL bedelli proje kapsamında, biyokütle olarak çekirdek prina, her türlü meyve çekirdeği, fındık, fıstık ve ceviz kabukları, vb gibi organik atıkların geri kazanımıylasaatte yaklaşık 1,04 ton, günde 25 ton, yılda toplam 8.000 ton organik atıktan yaklaşık 1 MWh kurulu gücünde, yıllık 7.200 MW elektrik enerjisi üretimi ve 250 kg/saat karbon üretimi planlanıyor.

Söz konusu organik atıklar, hâlihazırda hayvan yemi, yakıt vb. olarak kullanılmakla beraber tesiste uygulanacak süreç sonucunda çok daha faydalı ve ithalatı azaltıcı ürünler haline getirilecek. İşlenen organik maddelerin ihtiva ettiği karbondan, karbon üretilerek satılabileceği gibi uluslararası karbon borsasında da ülkemize girdi sağlayacak.

PROJE İLE İLGİLİ ÇED SÜRECİ BAŞLADI

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, proje ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinin başladığı duyuruldu. ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Osmaniye Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler