1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. HSBC kömüre finansman sağlamayacak

HSBC kömüre finansman sağlamayacak

İngiltere'nin en büyük bankası HSBC, on yıl içinde Avrupa Birliği ve OECD ükelerinde kömüre finansman sağlamaktan çekilecek.

HSBC kömüre finansman sağlamayacak

Enerji Günlüğü - İngiltere'nin en büyük bankası HSBC, on yıl içinde Avrupa Birliği ve OECD ükelerinde kömüre finansman sağlamaktan çekilecek.

İklim kriziyle mücadele kapsamında kömüre finansmanı kesen finans devleri arasına Londra merkezli bankacılık devi HSBC Holdings PLC de katılıyor. Banka, portföyünü karbondan arındırma stratejisi çerçevesinde 2030 yılına kadar Avrupa Birliği ve OECD ükelerinde kömüre finansman sağlamaktan çekilmeyi planlıyor. 

HİSSEDARLARIN %75’İNİN ONAYI GEREKİYOR

HSBC, iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde yapılacak değişikliklere yönelik bir önergeyi 28 Mayıs'ta yapılacak Genel Kurul toplantısında hissedarlara oylatacak. Net sıfır karbon emisyonuna dönüşüm stratejisini içeren ve müşterilerin karbondan arınmaları ile sürdürülebilir büyüme için 750 milyar ila 1 trilyon dolar arasında finansman ve yatırım sağlanmasını içeren önergenin kabul edilmesi için hissedarların yüzde 75'inin onayı gerekecek.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler