1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. IBC Solar`ın ödüllü güneş projesi geliyor

IBC Solar`ın ödüllü güneş projesi geliyor

Enerji Günlüğü - IBC Solar, Mühih'teki INTERSOLAR 2014 kapsamındaki yarışmada Avrupa Güneş Projeleri kategorisinde ödül alan projesini Türkiye'ye uyarlayacak.Avrupa'nın...

IBC Solar`ın ödüllü güneş projesi geliyor

Enerji Günlüğü - IBC Solar, Mühih'teki INTERSOLAR 2014 kapsamındaki yarışmada Avrupa Güneş Projeleri kategorisinde ödül alan projesini Türkiye'ye uyarlayacak.

Avrupa'nın en büyük güneş enerjisi fuarı kabul edilen INTERSOLAR 2014 Almanya'nın Münih kentinde yapıldı. Fuar kapsamında düzenlenen yarışmada Avrupa Güneş Projeleri kategorisinde ödülü IBC Solar aldı.

Güneş enerjisi sistemlerinde dünyanın tanınmış firmalarından biri konumundaki IBC SOLAR, 2013 yılında tamamladığı Hölzengraben City Solar Park isimli projesiyle ödüle layık görüldü. Ödüllü projenin EPC tedarikçisi olan firma, öz-tüketim amacıyla üretim yapan santralin planlama, mühendislik, tedarik ve inşaatını gerçekleştirdi.

6.4 MWp kurulu güce sahip tesisin ödül almasındaki en önemli etken, IBC SOLAR'ın uyguladığı yenilikçi teknik uygulamalar oldu. Özellikle ticari işletmelerin enerji tüketiminde ciddi avantajlar sağlayan Doğu-Batı yönelimli paneller, jürinin takdirini kazandı.

SABAH VE AKŞAM GÜNEŞİNİ SAĞIYOR

Panellerin bu şekilde yerleştirilmesiyle sistem, enerji üretimini, tüketimin daha yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerine kaydırıyor. Böylece tesis, işletmenin enerji tüketim yoğunluğunu çok daha verimli karşılıyor.

İşletmelerin enerji tüketim profili dikkate alınarak koordine edilen üretim, doğrudan-tüketim amacıyla üretilen enerjinin gün içerisindeki dağılım orantısı baz alındığında santralin verimi artıyor.

ÜRETİLECEK ELEKTRİK FONLAR'A SATILDI

Tesisin bir kısmı bireysel fon yatırımcılarına satılırken, 3 MWp'lik kısmı ise iç tüketim ihtiyaçlarını karşılamak üzere tesis yakınındaki iki ticari işletme tarafından satın alındı.

IBC SOLAR AG Yönetim Kurulu Üyesi Jörg Eggersdorfer, "Hölzengraben Solar Park projesi ile Alman güneş enerjisinin gelecekte nasıl görüneceğini ispatlamanın ilk adımını attık" dedi. 

ÖDÜLLÜ PROJE TÜRKİYE'YE UYARLANACAK

IBC SOLAR Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali ise ödül kazanan bu yeni uygulamayı Türkiye'ye adapte etme üzerine yaptıkları çalışmaları anlattı: "Türkiye'deki yasal düzenlemeler nedeniyle güneş enerjisi santralleri (GES) kurulabilecek araziler kısıtlı. Örneğin tarım arazileri üzerine GES kurulamıyor. Bu yeni uygulama sayesinde sınırlı alanlardan maksimum verimi almak mümkün. Bu sebeple uygulama Türkiye için de avantajlı bir çözümdür ve biz de bu konu üzerinde çalışıyoruz."

IBC Solar Türkiye Genel Müdürü Hayri Bali

IBC SOLAR ÜÇ YILDIR TÜRKİYE'DE

IBC SOLAR Fizik Mühendisi Udo Möhrstedt tarafından 1982 yılında Almanya'nın Bad Staffelstein kentinde kuruldu. Bugüne kadar dünya genelinde 2.5 GW'ı aşan 150 binden fazla fotovoltaik sistem kurulumuna imza atan firma, Almanya dışında Hollanda, İtalya, Türkiye, Malezya, Hindistan, Çek Cumhuriyeti, Çin, Şili ve Avusturya'da da iştirakleri ile faaliyet gösteriyor.

Firmanın 200'ü Almanya'da olmak üzere toplam 300 çalışanı var. IBC SOLAR Türkiye ise 2010 yılından bu yana İstanbul'da faaliyet gösteriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler