1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İç Moğolistan’a 6 GW’lık rüzgar santrali kurulacak

İç Moğolistan’a 6 GW’lık rüzgar santrali kurulacak

Çinli elektrik şirketi SPIC, İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 6 GW’lık rüzgar enerjisi projesi için 5.6 milyar dolar yatırım yapacak.

İç Moğolistan’a 6 GW’lık rüzgar santrali kurulacak

Enerji Günlüğü - Çinli elektrik şirketi SPIC, İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 6 GW’lık rüzgar enerjisi projesi için 5.6 milyar dolar yatırım yapacak.

Çin'in beş büyük elektrik üretim şirketinden biri olan State Power Investment Corp. Ltd. (SPIC), Çin’in Kuzey’inde bulunan İç Moğolistan Özerk Bölgesi'nde 6 GW'lık bir rüzgar enerjisi santrali projesinin inşaatına başlandı. 

Ulanqab şehrinde Siziwang Sancağı’nda  SPIC tarafından başlatılan 5.6 milyar dolar değerindeki projenin ilk ayağı olarak kurulacak rüzgar türbinlerinin ortalama kapasitesi 4.16 MW olacak. Faaliyete geçtikten sonra rüzgar türbinlerinin, her yıl Pekin, Tianjin ve Hebei'ye yaklaşık 20 milyar kWh elektrik vermesi ve 2022'deki Pekin Kış Olimpiyatları için temiz enerji sağlaması bekleniyor. 

Proje, 6 milyon tonluk standart kömürün kullanımını önleyecek ve karbondioksit emisyonunu yılda 16 milyon ton azaltabilecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler