1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Siemens İran'la ilk anlaşmayı imzaladı

Siemens İran'la ilk anlaşmayı imzaladı

Enerji Günlüğü - Siemens, yaptırımların kaldırılmasının ardından İranlı Mapna Grup ile enerji anlaşması imzaladı.Alman sanayi grubu Siemens...

Siemens İran'la ilk anlaşmayı imzaladı

Enerji Günlüğü - Siemens, yaptırımların kaldırılmasının ardından İranlı Mapna Grup ile enerji anlaşması imzaladı.

Alman sanayi grubu Siemens bir açıklama yaparak, yaptırımların kaldırılması ardından İranlı elektrik ve inşaat grubu Mapna ile bir enerji ön anlaşması imzaladığını duyurdu. 

Açıklamaya göre, 1.5 milyon Euro değerinde İran'ın demiryolu inşaasında Siemens teknolojisi kullanılacak. Siemens, Tahran ile Maşar kenti arasındaki 500 kilometrelik demiryolunun elektriklendirme projesinin yanı sıra İsfahan’a kadar hızlı tren hattını inşa edecek. Şirketin ayrıca İran Demiryolları Şirketi için 500 kadar yolcu trenini imal etmesi planlanıyor.

Ayrıca, İran ile yaptırımlar sonrası bir anlaşma imzalayan ilk Alman şirket olan Siemens, İranlı Mapna-Gruppe ile işbirliği çerçevesinde ülkedeki elektrik hatlarının modernize edilmesini, 20 kadar gaz türbininin ve bunlara ait jeneratörlerin imalatının önümüzdeki 10 yılda tamamlanmasını hedefliyor.

Anlaşmanın ilk projesi olarak Siemens iki F sınıfı gaz türbini ve İran'ın Güneyindeki Bandar Abbas Limanındaki elektrik santrali için kısa sürede jeneratörler temin edecek.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler