1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. CLK Akdeniz Elektrik’e rekabet soruşturması

CLK Akdeniz Elektrik’e rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu (RK) Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ ve Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış...

CLK Akdeniz Elektrik’e rekabet soruşturması

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu (RK) Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ ve Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri AŞ hakkında, hakim durumu kötüye kullandıkları iddialarını ciddi bularak soruşturma açtı. 

Rekabet Kurulu, Antalya, Isparta ve Burdur illerinde elektrik dağıtım hizmetlerini sunan Akdeniz Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi ile aynı sernayedarların kontrolü altında faaliyet gösteren CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ ve Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri AŞ’nin hukuki ayrıştırma ilkelerine aykırı hareket ederek ve ayrımcı uygulanamalarda bulunarak rekabet mevzuatını ihlal ettikleri iddialarını içeren başvurular üzerine yürütülen ön araştırmayı karara bağladı. 

Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 19 Temmuz tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak Akdeniz EDAŞ, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış AŞ ve Ak Den Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri AŞ hakkında soruşturma açılmasına karar (Karar sayısı: 16-24/407-M) verildi. 4054 sayılı 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 6. maddesi, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklıyor. Soruşturma, adı geçen şirketlerin söz konusu kanun maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla başlatıldı. 

Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararlarının, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulması gerekiyor. Rekabet Kurulu, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: 

“Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz.”

Önceki ve Sonraki Haberler